Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Ізраїлі створили ліки від ковіду

Понад 93 відсотки з 90 пацієнтів, які хворіли на ковід, після прийому EXO-CD24 одужали протягом п'яти днів

Як інформує ізраїльське видання The Jerusalem Post, новий препарат від ковіду, який назвали EXO-CD24, успішно пройшов другу фазу випробувань.

Ліки від ковіду розроблено у Медичному центрі Sourasky в Тель-Авіві. Друга фаза випробувань препарату відбулася у шпиталі в Афінах (Греція), бо в Ізраїлі відповідної кількості хворих на ковід у середній і важкій формах зараз немає.

Понад 93 відсотки з 90 пацієнтів грецького шпиталю, які хворіли на ковід у середній або важкій формі, після прийому EXO-CD24 одужали протягом п'яти днів або навіть швидше! Тож другий етап випробувань EXO-CD24 підтвердив результати, отримані минулої зими в Ізраїлі на першому етапі.

Препарат розробив професор Надір Арбер, який повідомив, що «наразі у жодного з пацієнтів значних побічних ефектів не було».

Професор Арбер, який назвав свої ліки засобом «високоточної медицини», нагадав, що основною причиною погіршення стану інфікованих вірусом Sars-Cov-2 (тобто коронавірусом) є так званий цитокіновий шторм, тобто надмірна активація імунної системи, яка починає атакувати здорові клітини легень пацієнта. За словами професора, дослідженню білка CD24, який, зокрема, регулює механізми, відповідальні за цитокіновий шторм, він присвятив 25 років. Арбер каже, препарат EXO-CD24 «допомагає організму знайти рівновагу».

Попереду завершальний етап випробувань препарату EXO-CD24, у якому візьмуть участь 155 пацієнтів. Дві третини з них отримають ліки, а решта — плацебо.

Читайте також: Адаптивний карантин можуть продовжити ще на два місяці

Схожі новини