Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Паніка у Білому домі: хто випив віскі за 6 тисяч доларів?

Триває розслідування

За інформацією Reuters, американський Державний департамент (зовнішньополітичне відомство) зараз з'ясовує, куди поділася пляшка віскі вартістю… 5,8 тисячі доларів. Уряд Японії подарував раритетний напій колишньому держсекретарю США Майку Помпео.

Як підтвердив Офіс керівника протоколу Держдепартаменту, японський уряд подарував Помпео дорожезну пляшку віскі 24 червня 2019 року.

Американське видання The New York Times, що першим повідомило про «алкогольне» розслідування у Білому домі, нагадало: у США чиновники можуть залишити собі подарунки, якщо ті коштують не більше 390 доларів. Якщо ж дорожче, то чиновники, якщо хочуть залишити ці подарунки собі, повинні за них заплатити.

«Пан Помпео не пам’ятає, що отримав ту пляшку віскі, і не знає, що з нею сталося. Він також не знає про розслідування, яке має з'ясувати, куди поділася та пляшка», — заявив адвокат Помпео Вільям Берк.

Неназвані джерела The New York Times розповіли виданню, що грошей за подаровану японським урядом пляшку віскі уряд США так і не одержав… Тому Державний департамент попросив свого генерального інспектора з'ясувати: що ж сталося з елітним трунком?

Як відзначає видання, поки що не зрозуміло, чи Помпео взагалі бачив ту пляшку віскі. Мовляв, 24 червня 2019 року, коли японські урядовці презентували Держдепартаменту напій за 5,8 тисячі доларів, Помпео перебував із візитом у Саудіській Аравії…

За даними Reuters, Майка Помпео вважають зараз одним із імовірних кандидатів від Республіканської партії на президентських виборах 2024 року. Щоправда, сам Помпео цю інформацію наразі не підтверджує.

Читайте також: Гарріс уже не така популярна, як Байден

Схожі новини