Передплата 2024 ВЗ

Китайці будують копію «Титаніка»

Корабель, пришвартований на річці Ціцзян, буде головною атракцією парку розваг Romandisea

Завжди хотіли вирушити в океанський круїз на такому розкішному судні, як знаменитий «Титанік»? Для тих, хто мріє побувати на легендарному лайнері, китайці готують сюрприз: у провінції Сичуань будують копію затонулого «Титаніка».

Судно, яке назвали «Не­потоплюваний «Тита­нік», матиме ті самі виго­ди, що і його історичний тезко, зокрема бенкетні й концерт­ні зали, оглядові майданчи­ки й басейн. Лайнер стояти­ме на вічному причалі на річці Ціцзян. Копія «Титаніка» стане центральною атракцією пар­ку розваг Romandisea. За да­ними AFP, до сьогодні на ви­готовлення копії знаменитого «Титаніка» пішло 23 тисячі тонн сталі, а коштувало будівництво наразі мільярд юанів (153,5 мільйона доларів США).

На відтворення найвідомі­шого на планеті круїзного суд­на головного спонсора проєкту надихнув голлівудський фільм-блокбастер «Титанік» 1997 року — свого часу найкасовіший фільм у світі, шалено популяр­ний у Китаї. Бізнесмен Су Шао­юнь розповів у інтерв’ю AFP, що створює копію судна завдовжки 260 метрів, аби зберегти спо­гади про справжній «Титанік», який у квітні 1912 року затонув у Атлантичному океані.

Будівництво триває уже шість років — довше, ніж буду­вали оригінальний «Титанік». Усе через те, що абсолютно все на судні-копії, від їдаль­ні до розкішних кают і навіть дверних ручок, має бути ви­конано точно так само, як на справжньому «Титаніку».

Гостям, які захочуть провести на судні ніч, це коштуватиме 2000 юанів (близько 150 доларів), каже Су. За його словами, парова ма­шина, яка працюватиме, змусить гостей почуватися так, ніби пе­ребувають у відкритому морі… Су сподівається, що на відкриття ко­пії «Титаніка» погодяться приїхати виконавці головних ролей у філь­мі «Титанік», Кейт Вінслет і Лео­нардо Ді Капріо, а також режисер цієї голлівудської стрічки Джеймс Кемерон.

Схожі новини