Передплата 2024 «Добрий господар»

Фінляндія зголосилася організувати зустріч Байдена та Путіна

Фінляндія готова допомогти президенту РФ Володимиру Путіну і главі США Джо Байдену зустрітися

Про це повідомили в канцелярії президента Фінляндії Саулі Нііністе, пише ТАСС.

«Фінляндія завжди пропонувала свої дипломатичні послуги. Щодо цієї потенційної зустрічі, то готовність її організувати ми надали обом сторонам», — сказали в канцелярії.

Байден під час розмови з Путіним у вівторок, 13 квітня, запропонував провести переговори на території третьої країни. У Кремлі заявили, що готові обговорити найважливіші напрями гарантування глобальної безпеки, але щодо зустрічі нічого точно сказати не можуть.

«Поки передчасно говорити про цю зустріч у плані конкретики. Це нова пропозиція, вона буде вивчатися, буде проводитися аналіз», — сказав Пєсков журналістам, додавши, що тема зустрічі буде обговорюватися через дипломатичні канали.

Читайте також: США більше не поступатимуться перед агресивними діями Росії, — Байден

На запитання про плани обговорити ситуацію щодо України Пєсков відповів, що «поки немає ніякої підготовки до цієї зустрічі, тому так ставити запитання передчасно».

За даними Інтерфакс-Україна, свої послуги з організації зустрічі також запропонували Австрія та Ісландія.

Нагадаємо, президент США Джо Байден провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Байден наголосив, що США підтримують суверенітет і територіальну цілісність України.

Схожі новини