Передплата 2024 «Добрий господар»

Стриптиз-клуби Нью-Йорка пішли до суду

Ресторанам там працювати вже дозволили, а закладам із «екзотичними танцями» – ні...

Нью-йоркські ресторатори привітали збільшення дозволеної кількості клієнтів у їхніх закладах до половини «доковідної» норми. А тамтешні стриптиз-клуби судяться з губернатором штату Нью-Йорк Ендрю Куомо, який досі не дозволяє їх відкрити.

«Коли переглядаємо ста­рі фотографії з цього за­кладу, ще до коронаві­русу, не можемо повірити, що тут було стільки людей, — розповіла телеканалу NY1 власниця рес­торації Reunion у Вільямсбур­зі (Бруклін). — Нарешті можемо прийняти до 15 осіб. Це ідеально для великих компаній, особливо у вихідні під час вечері».

Але інші ресторатори Нью-Йорка кажуть, що тішитися за­рано. «Одні клієнти просто бо­яться, інші звикли готувати вечері вдома. Через сильну кон­куренцію в Нью-Йорку це за­вжди був важкий бізнес… Шлях до того, аби побачити світло в тунелі, ще дуже довгий».

Пандемія коронавірусу за­вдала по ресторанній галу­зі Нью-Йорка відчутного удару. 2019-го доковідного року у «Ве­ликому яблуці» працювали 23 ти­сячі 650 ресторанів і барів, які забезпечили 317 тисяч 800 ро­бочих місць і заплатили 10,7 мі­льярда доларів заробітної пла­ти. Дохід цих ресторанів і барів, із якого вони сплатили податки, становив 2019 року майже 27 мі­льярдів доларів. За даними Нью-йоркської асоціації ресторанів, через ковід у місті закрилися близько 5 тисяч таких закладів, а роботу втратили 140 тисяч осіб.

Утім, якщо ресторації Нью-Йорка потроху повертаються до життя, то власники стрип­тиз-клубів надалі у розпачі. За інформацією NBC, кілька клубів із «екзотичними танцями» по­дали позов на штат Нью-Йорк. Мовляв, це несправедливо, що стриптиз-клуби закриті тоді, коли «усе, починаючи від клубів, де кидають сокири, закінчуючи музичними барами й казино», вже відновило роботу…

У позові, поданому до фе­дерального суду Мангеттена, сказано, що внаслідок епіде­мічних обмежень у штаті Нью-Йорк роботу втратили тисячі стриптизерок і стриптизерів. На думку власників «екзотичних» клубів Starlet’s, Sugar Daddy і Gallagher’s 2000, розташованих у нью-йоркському районі Квінз, рішення губернатора Ендрю Ку­омо порушує Першу й Чотир­надцяту поправки до Конститу­ції США.

Схожі новини