Передплата 2024 ВЗ

«Нічні метелики оточують наш згасаючий ліхтар протягом усієї його диктаторської кар’єри...»

«Подруг» для Лукашенка, стверджує NEXTA, підбирають у модельних агенціях і на конкурсах краси

Білоруському правителю Олександру Лукашенку, який проголосив себе «президентом», підбирають молоденьких «подруг» — у модельних школах і на конкурсах краси, зокрема «Міс Білорусь». Ці факти, інформує obozrevatel.com, встановили розслідувачі з білоруського опозиційного проєкту NEXTA. Відеосюжет під назвою «Лукашенко. Золоте дно» розмістив Ютуб-канал NEXTA.

«Нічні метелики оточують наш згасаючий ліхтар протягом усі­єї його диктаторської кар’єри», — заявила журналістка NEXTA. За словами розслідувачів, «процес набору секс-рабинь» Лукашенка поставлено на кон­веєр… Як нагадали представники NEXTA, Лукашенко мав стосунки, зокрема, з пере­можницею конкурсу краси «Міс Білорусь» Марією Василевич. Білоруський диктатор обнімався з нею на публіці, вони разом від­відували масові заходи. А на новорічному балу для молоді у мінському Палаці Неза­лежності Лукашенко станцював із Васи­левич вальс… Того ж 2018 року Марія уві­йшла до топ-п'ятірки на конкурсі краси «Міс світу». Цікаво, що ця 22-річна дівчина стала наймолодшим депутатом Верховної Ради Білорусі.

Тим часом Telegram-канал NEXTA роз­повів, що російський олігарх побудував у Білорусі для Лукашенка шикарну замісь­ку віллу. Йдеться про «номер 45» у списку найбагатших людей РФ, бізнесмена Ми­хайла Гуцерієва, статок якого, за даними Forbes, оцінюють у 2,1 мільярда доларів. Гуцерієв навіть був присутній на таємній «інавгурації» Лукашенка, а, як стверджу­ють журналісти, «такої честі удостоїлися тільки найближчі спільники й прислужни­ки узурпатора».

Гуцерієв володіє бізнесом і у Біло­русі, зокрема будівельною компані­єю «Ю-строй», готелем «Renaissance Мінськ», ангаром для бізнес-авіації в ае­ропорту «Мінськ», компанією «Славка­лій». Саме Гуцерієв, стверджують роз­слідувачі, побудував для Лукашенка приватну резиденцію-палац у місті Шер­шун (Мінська область). Журналісти впев­нені: хоча юридично територія і шикарна вілла належать російському олігархові, користується нею саме Лукашенка. На будівництво резиденції буцімто пішли 1,4 мільярда доларів китайського креди­ту, наданого компанії «Славкалій».

Схожі новини