Передплата 2024 ВЗ

«Гаррі застосував ядерну зброю по власній родині»...

Дружина принца, американська кіноакторка Меган Маркл, звинуватила Букінгемський палац у расизмі

Інтерв’ю, яке дали американському телеканалу CBS британський принц Гаррі та його дружина Меган Маркл, справило у Букінгемському палаці ефект бомби, що вибухнула. Меган, батько якої є афроамериканцем, звинуватила королівську родину, зокрема, у расизмі. Мовляв, її члени говорили про те, «наскільки темною може бути шкіра» сина Гаррі й Меган… Як пишуть британські ЗМІ, такого скандалу у родині Віндзорів не було з тих часів, коли король Едуард VIII зрікся престолу, щоб одружитися з розлученою американкою Волліс Сімпсон.

Інтерв’ю у Меган і Гаррі, що ви­йшло на телеканалі СBS, взяла у Каліфорнії, де вони живуть, ве­дуча популярного ток-шоу Опра Вінфрі — подруга герцогині Сас­секської, яка до одруження з Гар­рі була кіноакторкою. (Вінфрі була присутня на їхньому весіллі). Це було перше спільне інтерв’ю Меган і принца Гаррі після того, як подружжя відмовилось вико­нувати обов’язки членів королів­ської родини й разом із сином Арчі переїхало до США.

Що ж такого розповіли Ме­ган і Гаррі? За словами дружи­ни принца, до народження Арчі (він з’явився на світ у травні 2019 року) у королівській родині йшли розмови про те, «наскільки тем­ною може бути його шкіра». За словами Меган, їй відразу дали зрозуміти, що Арчі не матиме ти­тулу й захисту, яким за традиці­єю користуються члени монар­шої родини.

Коли Вінфрі хотіла уточнити деталі дискусій про колір шкіри їхнього сина, принц Гаррі відповів так: «Я ніколи не переповідатиму подробиць тієї розмови»… Гар­рі сказав лише, що матеріали, які публікували британські бульварні медії про його дружину, «мали ко­лоніальний відтінок». «Попри це, ніхто в моїй родині нічого не ска­зав, — зазначив принц. — Мені це болить».

Цікаво, що у цьому інтерв’ю Меган Маркл зробила комплі­мент британській королеві Єли­заветі II. За словами дружини принца Гаррі, монархиня стави­лася до неї прихильно, прагнула допомогти. Водночас Меган роз­повіла, що королівська родина відмовила їй, коли дружина Гар­рі потребувала допомоги психо­лога. (За словами Меган, під час першої вагітності у неї з’являлися думки про самогубство). Мовляв, це може погано позначитися на іміджі Букінгемського палацу…

Зараз Меган вагітна вдруге, має народитися дівчинка.

Меган також заявила, що пе­ред весіллям Кейт Мідлтон (дру­жина старшого брата Гаррі, прин­ца Вільяма) довела її до сліз, але потім вибачилася. Однак пре­са подала це так, що саме Ме­ган «дістала» Кейт — начебто че­рез свій поганий характер… Коли подружжя вирішило відмовити­ся від виконання обов’язків чле­нів монаршої родини, розпові­ли Меган і Гаррі, принц Чарльз (син Єлизавети І І, спадкоємець престолу) перестав розмовля­ти з молодшим сином… Але за­раз стосунки Чарльза й Гаррі по­теплішали.

В інтерв’ю принц Гаррі поспів­чував батькові й братові, мовляв, «вони у полоні, але самі цього не розуміють».

Як розповів Гаррі, він бояв­ся, що через надмірний інтерес британських медій до їх­нього з Меган приватного жит­тя «повториться історія Діани». (Мати Гаррі й Вільяма, принцеса Діана, у серпні 1997 року заги­нула в автокатастрофі у Парижі. Автомобіль, у якому перебува­ли Діана та її партнер Доді Аль-Фаєд, переслідували «папара­ці»). Нагадаємо, на початку 2020 року принц Гаррі та його амери­канська дружина Меган Маркл несподівано відмовилися від статусу членів королівської ро­дини. Дали зрозуміти, що хочуть вивільнити своє приватне життя з-під контролю медій, які, мов­ляв, створили у Британії «токсич­ну» атмосферу. За домовленістю з монаршою родиною, протягом року Гаррі й Меган могли пере­глянути своє рішення. Але цього не зробили: нещодавно заяви­ли, що до «королівського» життя не повернуться…

«Чому Букінгемський палац ні­чого не навчився з часів прин­цеси Діани?» — запитує ВВС піс­ля скандального інтерв’ю Меган і Гаррі. А видання Daily Mail повідо­мило про екстрену нараду в Бу­кінгемському палаці, на якій ви­рішили без дозволу Єлизавети ІІ нічого не коментувати. А 94-річна королева жодної заяви робити не хоче… Daily Mail також цитує не­назване джерело, близьке до Бу­кінгемського палацу: «Принц Гар­рі застосував ядерну зброю по власній родині».

Схожі новини