Передплата 2024 ВЗ

Палац біля Геленджика – подарунок Путіну на уродини?

Про це російській редакції ВВС розповів робітник, що працював на цьому секретному об’єкті

Розкішна резиденція на узбережжі Чорного моря (біля Геленджика), про яку розповів у своєму фільмі російський опозиціонер Олексій Навальний, мала бути повністю завершена ще 2011 року. За інформацією російської редакції ВВС, яку та отримала від людей, що працювали на будівництві об’єкта, палац мав бути зданий в експлуатацію до 8 жовтня 2011 року. Тобто до дня народження президента Р Ф Путіна (7 жовтня).

Як згадує один із робітників, «господаря називали Тато, він мав приїхати». Ще один буді­вельник також підтвердив дату, але обидва не знають, чи «Тато» тоді приїхав. (2011 року Путін був прем’єр-міністром Росії, а президентом був Медведєв). Своєю чергою, джерело, «на­ближене до Кремля», розпові­ло ВВС, що Путін приїжджав до цієї резиденції лише для того, щоб… пограти у хокей. Як рані­ше повідомляли ЗМІ, у палаці Путіна є підземна ковзанка.

Із посиланням на розмови з робітниками ВВС стверджує, що зараз у палаці триває ка­пітальний ремонт. Кілька років тому в будівлі завелася цвіль, можливо, через помилки під час будівництва. Як наслідок, розповів один зі співрозмовни­ків ВВС, «необхідно було все зі­рвати аж до бетону».

Фільм-розслідування про розкішний палац біля Гелен­джика розмістив у Ютубі 19 січ­ня Фонд боротьби з корупцією (ФБК), заснований засудже­ним нещодавно російським су­дом Олексієм Навальним. У фільмі йдеться, зокрема, що будівництво об’єкта площею майже 18 тисяч квадратних метрів фінансували російські державні й приватні компа­нії, пов’язані з друзями Путіна. Навальний назвав президента «найбагатшою людиною у сві­ті». Фільм демонструє пафос і розмах об’єкта, який має, зо­крема, власний амфітеатр, ков­занку й винне сховище. Роз­слідування Навального має на Ютубі вже понад 111 мільйонів переглядів.

Звісно, у Кремлі запевни­ли, що палац Путіну не нале­жить… А 30 січня російський бізнесмен Аркадій Ротенберг, який є близьким приятелем Пу­тіна, заявив, що резиденція є його власністю. «Тепер це вже не буде секретом: я бенефі­ціар», — розповів Ротенберг у Telegram. Мовляв, купив палац кілька років тому, і зараз гово­рить про це, бо довкола рези­денції — «різні інсинуації»… Ро­тенберг каже, хоче створити у палаці апарт-готель і розвива­ти у регіоні туристичний бізнес.

Схожі новини