Передплата 2024 ВЗ

Аферистами керувала «позашлюбна донька Франко»

«Продавали» нерухомість за 20% її вартості. «Нагріли» понад 100 осіб на 4 мільйони євро

Справа «сина лейтенанта Шмідта», яким у «Золотому теляті» назвався шахрай Остап Бендер, живе й процвітає! В Іспанії неповносправна жінка, що керувала групою аферистів-ріелторів, представлялася аристократкою — позашлюбною донькою. Зокрема, померлого диктатора Франко й колишнього короля Хуана Карлоса…

Як пишуть іспанські ЗМІ, 49-річна Анна Марія жила справді королівським жит­тям. На розкішній віллі їй дого­джали 15 слуг, серед яких перу­кар, кухар, дворецький і кінолог. Усі забаганки «позашлюбної доньки Франко» оплачували біз­несмени, які «купилися» на мож­ливість придбати нерухомість за дуже вигідною ціною.

У дитинстві Анна Марія пе­ренесла менінгіт, і з того часу пересувається на інвалідному візку. Очевидно, потенційні ін­вестори не могли припустити, що неповносправна «сеньйора з вищого світу» насправді є про­фесійною аферисткою з понад 20-річним стажем «роботи».

Іспанська Цивільна гвар­дія (GC) розслідувала злочин­ну діяльність групи Анни Марії з осені минулого року. Як встано­вили правоохоронці, аферис­ти шукали в Інтернеті прива­бливу нерухомість, виставлену на продаж. Підготувавши пре­зентаційні матеріали, «ріелто­ри» пропонували потенційному інвестору придбати розкішний будинок за суму, що становила близько 20% його справжньої вартості. Мовляв, продавцям дуже потрібні гроші, тому так дешево… Щоправда, була одна умова: інвестор мав заплатити гроші негайно, навіть не огля­даючи об’єкт нерухомості. А потім «ріелтори» несподівано зникали…

У це важко повірити, але чи­мало людей так хотіли заро­бити, продавши пізніше буди­нок за його реальну вартість, що «велися» на таке примітивне «розведення»… Слідчі вже зна­ють про щонайменше сто жертв аферистів, які втратили 4 міль­йони євро (інших жертв «арис­тократки» ще шукають). Опера­ційний центр шахраїв був у місті Гуардамар дель Сегура (побли­зу Аліканте), а діяли аферис­ти не лише в Іспанії, а й у Чехії і Швеції.

Затриманій «позашлюб­ній доньці Хуана Карлоса» та дев’яти її підлеглим висунули звинувачення у вимаганні, учас­ті у злочинній групі, підробці до­кументів і «відмиванні» грошей. Під час обшуків виявлено юве­лірних виробів на 50 тисяч євро і 60 тисяч євро готівкою. Вилу­чено також два розкішні авто­мобілі.