Передплата 2024 «Добрий господар»

У Білому домі нова господиня – Джил Байден

Перша леді США часто одягає вбрання від улюбленого дизайнера своєї подруги, Мішель Обами

Після інавгурації 46-го президента США Джо Байдена усім цікаво більше дізнатися про його дружину, нову першу леді Джил Байден. Як інформує segodnya.ua, Джил Байден (із дому Джейкобс) народилася 5 червня 1951 року у містечку Гаммонтон, штат Нью-Джерсі. Батько Джил працював касиром у банку, а мати була домогосподаркою. 1987 року Джил закінчила Університет Віланова (має також кілька докторських і магістерських ступенів інших університетів).

Фото Time i Local10
Фото Time i Local10

Нова перша леді США протя­гом 13 років викладала у шко­лі англійську мову й літературу, а також навчала підлітків з емоційни­ми розладами у психіатричній лікар­ні. Навіть коли Джо Байден був віце-президентом (за президента Барака Обами), друга леді США продовжу­вала працювати з цими дітьми.

Уперше Джил Джейкобс вийшла заміж 1970 року — за Білла Стівен­сона. Познайомилися у коледжі. Але 1974-го подружжя розлучилося. Джо Байден переживав тоді трагіч­ну смерть своєї першої дружини Не­йлії та їхньої маленької донечки Нао­мі. Вони загинули в автокатастрофі… Двоє синів Джо й Нейлії, Гантер і Бо, були травмовані, але вижили. Бо по­мер у віці 46 років — через пухлину мозку.

1975 року Френк Байден влашту­вав своєму братові «побачення нао­сліп». Джо кілька разів робив пропо­зицію Джил, і 17 червня 1977-го вони одружилися. Через чотири роки у них народилася донька Ешлі.

В одязі Джил Байден віддає пере­вагу класичному стилю, хоча любить строкаті сукні.

Перша леді часто одягає вбрання від улюбленого дизайнера своєї по­други Мішель Обами — Крістіана Сі­ріано.

Схожі новини