Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Організатори “Оскара” не хочуть віртуальної церемонії

Але чи погодяться прийти до зали номіновані актори? Деякі з них у “коронавірусній групі ризику...

Пандемія COVID-19 перевернула світ кіно. Позамикала кінотеатри й відклала кінопрем’єри. А ще змусила змінити традиційні церемонії нагородження лауреатів популярних кінопремій. Модними стали онлайн-церемонії, коли переможці спілкуються з організаторами у комп'ютері, зі своїх осель… Однак Американська академія кіномистецтва, яка вручає кінопремію «Оскар», віртуальної церемонії нагородження не хоче.

Як розповів Variety речник Академії кіномистецтва, «телетрансляція традиційні церемонії „Оскар“ обов'язково відбудеться». Раніше Академія вирішила перенести дату церемонії на 25 квітня 2021 року.

По-перше, для того, щоб відбулися прем’єри усіх фільмів, що претендують на найпрестижнішу кінопремію. (Академія сподівається, що до весни усі кінотеатри встигнуть повернутися до нормальної роботи. Але не факт, що так буде…). А по-друге, академіки хочуть, аби церемонія нагородження лавреатів відбулася не віртуально, а у традиційному форматі.

Наразі не відомо, скільки людей завітають на церемонію до Dolby Theatre у Лос-Анджелесі, який вміщує майже 3,5 тисячі осіб. Багато хто може злякатися можливості зараження… До речі, вік деяких митців, яких планують нагородити у квітні, дозволяє зарахувати тих акторів до «коронавірусної» групи ризику. Це, зокрема, 71-річна Меріл Стріп, 82-річний Ентоні Гопкінс і 86-річна Софі Лорен. Чи наважаться ці кінозірки особисто прибути на церемонію «Оскар»?

Перед врученням «Оскарів» заплановано ще кілька кіноімпрез, які зазвичай транслює телебачення. Це, зокрема, нагородження лавреатів кінопремій «Золотий глобус», «Вибір критиків» і BAFTA. Організатори цих церемоній ще не прийняли остаточних рішень щодо того, як саме їх проводити. Однак, схоже, схиляються до віртуальної версії.

Схожі новини