Передплата 2024 «Добрий господар»

7 незвичних і чудових весільних традицій

Уявіть собі типову весільну сцену. Щаслива пара стоїть перед виконавцем церемонії та дивиться один одному в очі, обмінюючись клятвами й кільцями, в той час як їхня сім'я і друзі дивляться на них — люди в усьому світі, всіх релігій і походжень, повторюють дану церемонію уже більше тисячі років.

Однак якщо б ви поїхали в навколосвітній тур по весіллях, ви б досить скоро почали виявляти деякі цікаві культурні відмінності до і після церемонії. Весільні традиції (деякі сучасні, деякі стародавні) у кожній країні сильно відрізняються, і їх дивне й чудове походження допомагає зробити весілля набагато веселішим.

Ось сім незвичайних традицій, про які ви могли не чути.

Німеччина — розбивання тарілок

Обмін клятвами — важлива частина будь-якої весільної церемонії, і зазвичай вони підкреслюють важливість співпраці в парі.

У Німеччині пара повинна показати це з самого початку, коли гості порозбивають перед ними порцелянові тарілки. Молодята повинні разом навести лад і позбирати всі уламки. Це символізує проблеми, які може принести сімейне життя, і показує, що вони повинні їх долати саме разом.

Вважається, що ця практика захищає від злих духів, тому шлюб може початися без невезіння і поганих ознак. «Полтерабенд» — давня традиція, але вона залишається популярною і сьогодні, тож, якщо ви йдете на німецьке весілля, обов'язково одягніть відповідне взуття!

Франція — пиття води з туалету

Туалети зазвичай не вважають джерелом енергії, але у Франції це місце, куди молодята відправляються з метою набратися сил на майбутнє.

За традицією, залишки їжі потрібно вилити в унітаз, змішати з алкоголем і дати випити щасливій парі. На щастя, в сучасній версії їжу замінили шоколадом і шампанським — більш смачна комбінація, хоча й не ідеальна в поєднанні з туалетною водою.

Пари проводять цей ритуал перед великим днем, щоб підвищити свою витривалість — сподіваємося, що це натомість не посилить у них нудоту.

США — «азартні» дарунки

Ох уже ця одвічна дилема — який весільний подарунок купити? Іноді пара вирішує її, просто просячи грошей, але гості в США почали поєднувати дві концепції: вони стали купувати в подарунок лотерейні квитки.

Переваги цього очевидні: лотерейні квитки набагато цікавіші, ніж готівка, і, звичайно ж, є невелика ймовірність, що наречений і наречена виграють більше грошей, ніж гість би зміг їм дати. Але також проблемою є те, що шанси на це дуже малі. За статистикою, парі було б набагато краще отримувати готівку, оскільки всі азартні ігри, включаючи лотереї, створені так, щоб зазвичай перевагу мало казино.

Тим не менше, це не заважає багатьом американським гостям вкидати у спеціально розроблені коробки та конверти скретч-картки або лотерейні квитки. Адже, безумовно, що в разі багатомільйонного виграшу цей день би напевно ще більше запам'ятався молодятам!

Мавританія — відгодовування нареченої

«Ось і наречена йде, вся товста і широка» могла би бути дитячою версією знаменитої весільної пісні, але в Мавританії «товста наречена» вважається великою цінністю.

На відміну від жорстких дієт західної культури — що, мабуть, настільки ж нездорово — наречених заохочують набирати вагу перед церемонією, оскільки пухкість — це ознака багатства, яка передбачає, що шлюб буде щасливим. У мавританській культурі повні жінки також вважаються сексуальнішими.

Однак деякі заходи є геть екстремальними. Якщо друзі та родина дівчини вважають її занадто стрункою, вони часто відправляють її на «жирну ферму», де їй доводиться набирати кілограми за рахунок переїдання.

Індія — викрадення взуття

На весіллях між сім'ями нареченого й нареченої часто виникає напруга — іноді за рахунок того, що двоє родичів не ладнають між собою, а деколи ці дві сім'ї просто не терплять одна одну, як у Ромео і Джульєтті.

Натомість у Індії родичі молодят весело справляються із цією напругою. За традицією, сім'я нареченої повинна спробувати викрасти туфлі нареченого, в той час як його власна сім'я його захищає. Якщо команда нареченої доб’ється успіху, нареченому прийдеться заплатити викуп, щоб їх повернути.

Звичайно, надмірна конкуренція може спричинити певний дискомфорт, але, загалом, гра проходить в хорошому настрої та допомагає зробити цей день веселішим для всіх її учасників.

Південна Кореялупцювання стоп

У південнокорейців є ще одна причина зняти з нареченого взуття — зміцнити його ноги!

Корейська традиція вимагає, щоб гості його пов'язали й били по ногах усім, що трапиться під рукою, як-от палицею чи рибою. Сильні стопи нареченого вказують на витривалість, яка знадобиться йому в першу шлюбну ніч, щоб задовольнити свою партнерку.

Також у перервах між лупцюванням гості ставлять нареченому запитання, щоб окрім ніг зміцнити і його пам'ять. Звучить досить складно!

Іспанія — нарізання краватки нареченого

На іспанському весіллі ви можете побачити дружб із ножицями в руках. Не переживайте, у цьому немає нічого незвичного. Вони всього лише намагаються заволодіти краваткою нареченого.

Після викрадення вони її розрізають і продають іншим гостям. Вважається, що шматочок краватки нареченого приносить удачу. До того ж вона стане прекрасною пам'яткою із цього особливого дня.

Відтак, стережіться ножиць, якщо вас запросили побувати на іспанському весіллі!

Схожі новини