Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лукашенко: «У неділю в Мінську буде наведено порядок»

Як інформує «Наша Нива», до столиці Білорусі звезуть людей з регіонів – на провладний мітинг

Олександр Лукашенко, який називає себе «президентом Білорусі», призначив цього тижня нових ректорів трьох мінських університетів. (Старі ректори не догодили диктатору, бо студенти тих вишів ходили на антилукашенківські демонстрації). При цьому Лукашенко заявив: «У неділю в Мінську буде наведено порядок».

Невже йдеться про жорсткий роз­гін силовиками чергового маршу про­тивників Лукашенка, запланованого на неділю, 25 жовтня? У середу «бацька» провів у мінському Палаці незалежності зустріч із найвищими чиновниками сво­єї влади. Як повідомила пресслужба Лукашенка, йшлося про економіку, по­літику й соціальне забезпечення… Але хтозна, що вони мають на увазі під «по­літикою»?

За оцінкою опозиційного білорусь­кого порталу «Наша Нива», цієї неділі у Мінську може повторитися ситуація з 16 серпня. Тоді у пролукашенківській ак­ції взяли участь 15 тисяч осіб, водночас на антилукашенківський Марш Свободи вийшли кількасот тисяч.

«Наша Нива» наводить повідомлен­ня своїх читачів, які пишуть, що регіони одержали рознарядки на певну кількість людей, яких мають привезти до Мінська у неділю — на провладний мітинг.

«Мій батько працює у Молодечному, — пише один із читачів. — Сьогодні від­булися збори у зв’язку з мітингом при­хильників уряду 25 жовтня. Планова­на кількість з району — 1,5 тисячі осіб. Оплата, як розумію, за кошт організації».

«У Гродно дошкільні заклади збира­ють людей для поїздки до Мінська 25 жовтня».

«Є інформація, що у неділю з Бреста до Мінська їдуть чотири додаткові поїз­ди, загалом 72 вагони».

«Їхати ніхто не рветься, тому на дея­ких підприємствах за виїзд навіть пропо­нують гроші», — стверджує «Наша Нива».

Схожі новини