Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Почала народжувати під час... свого похорону

Навіть лікарі назвали це дивом

Буває, жінки стають мамами в автобусі чи потязі, своєму чи чужому авто, у літаку тощо. Стається всяке, адже процес появи немовляти не завжди вдається чітко спланувати. Але у канадському Торонто стався воістину унікальний випадок. Малюк народився у… труні, коли маму ось-ось мали опустити під землю.

Молода жителька Канади перебувала на сьомому місяці вагітності. Ніби почувалася добре, ніщо не віщувало біди. Їхала за ке­мом власного авто до лікарні на огляд, як раптом їй стало погано. Бідолашна на дорозі втратила керу­вання, і її автомобіль потрапив у жахливу аварію.

Унаслідок ДТП жінка отримала серйозні травми. Мала розбиту голову та потрощену грудну клітку. На жаль, медики не змогли її врятувати, травми виявили­ся несумісні з життям. Згідно з результатами обсте­жень, загинула в утробі й ще не народжена дитинка.

Наступного дня рідним віддали тіло загиблої для поховання. Замовили труну, вбрали жінку та поїхали на цвинтар. Провести в останню путь вагітну, яка так і не стала мамою, зібралося багато людей. Як рап­том… Почули дитячий плач. Люди стали оглядатися, де ж заходиться криком немовля? І зрозуміли: голос іде з труни…

Рідні кинулися до домовини й отетеріли: у ногах мертвої мами лежала крихітна дівчинка. З усіх сил повідомляла про своє народження! Як таке могло статися? Адже жінка була мертва вже 23 години, 17 з яких пролежала у холодильнику в морзі. Як дитина вижила без кисню? Ці запитання досі залишаються без відповіді. Але факт є фактом: мертва жінка стала у труні мамою. Навіть лікарі назвали це дивом.

Утім, факти народження дітей мертвими жінками науці відомі. Так, в Угорщині вагітна на 15-му тижні перенесла інсульт, унаслідок чого її мозок помер. Лі­карі констатували біологічну смерть пацієнтки, про­те штучно, з допомогою апаратів, підтримували життєздатність організму, аби в утробі зберегти плід. Через три місяці завдяки цьому народилося здоро­ве немовля.

А у польському Вроцлаві дитина народилася че­рез 55 днів після смерті матері. Жінка мала злоякіс­ну пухлину. Їй був 41 рік, коли медики констатували смерть мозку. Та тіло продовжило жити завдяки апа­ратурі. Через неповні два місяці медики зважилися провести операцію й дістати з тіла мертвої мами на світ Божий немовля.

Схожі новини