Передплата 2024 «Добра кухня»

Протести у Білорусі: затримали ще 700 осіб

Міністерство внутрішніх справ Білорусі повідомило про затримання 700 осіб в масових акціях в ніч з 12 на 13 серпня

Про це повідомляє пресслужба МВС Білорусі.

«За участь в несанкціонованих масових заходах з 12 на 13 серпня затримано близько 700 осіб. Заворушення по країні втратили масовість, проте рівень агресії по відношенню до правоохоронців залишається високим.

Всього в результаті протиправних дій громадян 9−13 серпня постраждали 103 правоохоронця, з яких 28 госпіталізовано".

У МВС країни повідомили, що в Мінську «фіксувалися факти і спроби перекриття проїжджої частини проспекту Незалежності в районі ЦУМу, в мікрорайонах „Малинівка“ і „Серебрянка“, по вулиці Сурганова».

Також в Мінську і в Барановичах «були здійснені навмисні наїзди автомобілями на співробітників ДАІ».

Відзначається, що для зупинки «порушників» правоохоронці використовували зброю.

Читайте також: «Силовики добивали тих, хто впав»: свідок розповів про зіткнення у Білорусі

Крім того, в Мінську співробітники ОМОНа затримали двох молодиків 18 і 19 років, які наповнювали пляшки запальною сумішшю.

Таким чином, станом на 13 серпня у Білорусі затримали 6,7 тисяч осіб. Так, 10 серпня МВС Білорусі повідомляло про затримання близько 3 тисяч протестувальників. 11 серпня — вже про більше 2 тисяч, 12 серпня — про 1 тисячу затриманих.

Наразі місцеві ЗМІ повідомляють, що багатьох затриманих відпускають з ізоляторів. Начебто в деяких СІЗО не вистачає місця для нових затриманих. Зазначається, що деяких протестувальників відпустять через 9 днів з часу затримання, а деяких — через 3.

Схожі новини