Передплата 2024 ВЗ

Папа Франциск після спілкування з парафіянами занедужав

  • 29.02.2020, 20:13
  • 1 620

Святіший Отець відслужив Святу месу та проводить заплановані зустрічі в «Домі святої Марти», але скасував дві аудієнції.

Про це повідомляє Радіо Ватикан.

Як повідомив Директор Ватиканського прес-центру Маттео Бруні, сьогодні, 29 лютого 2020 р., вранці Святіший Отець відслужив Святу Месу та брав участь у запланованих на цей день зустрічах в «Домі Святої Марти», але внаслідок легкого нездужання відмінив аудієнції з «Міжнародною групою з біоетики», а також з учасниками Генеральної Капітули Згромадження «Легіонерів Христа» та Генеральної Асамблеї богопосвячених жінок та мирян церковного руху «Regnum Christi», заснованого цим Згромадженням.

Натомість інші джерела стверджують, що Папа Римський Франциск пропустив заплановану месу з нагоди початку Великого посту через хворобу. Про це заявив представник Ватикану Маттео Бруні, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Telegraph.

Кілька днів тому понтифік тісно спілкувався з багатотисячним натовпом віруючих в італійському місті Барі. Серед парафіян було багато людей в респіраторних масках.

«Сьогодні вранці понтифік не відправився в базиліку Святого Іоанна Латеранського для покаянної меси з римським духовенством. Через легке нездужання він вважав за краще залишитися біля Сант-Марта. Інші обов'язки виконуються регулярно», — заявили у Ватикані.

При цьому там відмовилися відповідати на питання, чи проходив Папа Римський тест на коронавірус.

З понтифіком це відбувається вперше за весь час його перебування на посаді голови католицької церкви. За даними Associated Press, Франциск, який ще в дитинстві втратив частину легені через респіраторну недугу, працює зі своєї резиденції Санта-Марта у Ватикані і продовжує приймати людей. Так, сьогодні були закриті зустрічі понтифіка з главою єпископської канцелярії Ватикану, послами Франциска в Лівані і Франції і українським архієпископом.

АР також пише, що у неділю Франциск, як очікується, разом з іншими очільниками Святого Престолу відлучиться на тиждень з Ватикану для духовних вправ у сільській місцевості, як це робить щороку на початку Великого посту.

Схожі новини