Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія залишається найбільшою загрозою ЄС – резолюція Європарламенту

Росія є неминучою гібридною і конвенційною загрозою для Євросоюзу та його країн-членів.

На цьому наголошується в ухваленій у середу резолюції Європарламенту про імплементацію спільної зовнішньої та безпекової політики ЄС, повідомляє Укрінформ.

«Європарламент відзначає, що Росія є найбільш безпосереднім джерелом гібридної і конвенційної (щодо застосування звичайних озброєнь — ред.) загрози безпеці ЄС та країн-членів, що також активно намагається підірвати європейську єдність, незалежність, основоположні цінності та міжнародні правила», — йдеться у тексті резолюції.

Європарламентарії визнали, що за нинішнього режиму у Москві зміни в агресивній російській політиці неможливі, а також закликали країни-члени ЄС до зміцнення стійкості проти Росії та опрацювання довготермінової стратегії відносно цієї країни на засадах стримування.

«Європарламент укотре заявляє про свою відданість у підтримці суверенітету, територіальної цілісності та політичної незалежності України, а також усіх країн „Східного партнерства“ у межах міжнародно визнаних кордонів, згідно із міжнародним правом, нормами та принципами…», — наголосили у ЄП.

Європарламентарії також укотре наголосили на повній підтримці політики невизнання анексії Криму Росією.

Схожі новини