Передплата 2024 ВЗ

«Романтичний зв’язок» президента Лукашенка

65-річний «бацька» «запалює» з 22-річною «Міс Білорусь»

За інформацією британської газети The Times, президент Білорусі, 65-річний Олександр Лукашенко, має «романтичний зв’язок» із «Міс Білорусь-2018» Марією Василевич. Нещодавно ця 22-річна дівчина стала наймолодшим депутатом білоруського парламенту.

На виборах до Палати представни­ків білоруського парламенту, які відбулися у листопаді 2019 року, Марія Василевич отримала на своє­му окрузі 28,94% голосів. Як пише бі­лоруське видання «Наша нива», це най­гірший з усіх 110 мажоритарних округів результат, який дозволив кандидато­ві стати депутатом. За дивним збігом, суперники Марії на окрузі були взага­лі «ніякі»… Про намір Василевич бало­туватися до Палати представників ста­ло відомо у вересні. Як розповіла Марія порталу tut. by, цю ідею їй підказали у Бі­лоруському республіканському союзі молоді, який «патронує» президент Лу­кашенко.

Титул «Міс Білорусь» Марія завою­вала у травні 2018 року. Як розповідала прес-секретар Олександра Лукашен­ка Наталія Ейсмонт, президент Білору­сі особисто готував дівчину до участі у конкурсі краси. І навіть навчав її колоти дрова… Уже через два місяці після трі­умфу на конкурсі «Міс Білорусь» Марію уперше помітили поруч із Лукашенком: під час візиту в Белінічі глава держави перед телекамерами запропонував Ва­силевич очолити колгосп… Цього Марія чомусь не зробила, зате з того часу ста­ла регулярно з’являтися на публіці ра­зом із Лукашенком. Вони разом сиділи на хокейному матчі й на музичному кон­курсі «Слов'янський базар», разом від­відували футбольний Мундіаль-2018 у Росії. А потім Василевич і Лукашен­ко танцювали на новорічному балу… За внесок «у культуру й доброчинність» президент Білорусі нагородив 22-річ­ну красуню медаллю. А у травні 2019-го талановита Марія стала телеведучою програми «Доброго ранку, Білорусь».

Публікація у Times Марію Василевич неабияк розлютила, і дівчина миттєво відреагувала — у соцмережі Instagram. Цікаво, що при цьому обурена красуня так і не назвала «всесвітньо відоме ви­дання», яке, за її словами, «дозволяє собі публікувати брехливі факти»… «Я за свободу слова, — наголосила Марія. — Але, будь ласка, неси відповідальність за кожне сказане тобою слово. Особли­во, якщо ти журналіст провідного ви­дання… Кому нам довіряти, якщо навіть відоме світове видання дозволяє собі публікувати брехливі факти… Хіба це професійна журналістика?».

Як пише The Times, у білоруському парламенті Василевич займатиметься молодіжною політикою. А згодом, мож­ливо, обійме важливу державну поса­ду? Якщо, звісно, енергійний білорусь­кий «бацька» не захоче станцювати з іншою симпатичною «міскою»…