Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

G20 стартував в Японії: всі подробиці масштабного саміту

  • 28.06.2019, 09:36
  • 1 105

В японській Осаці 28 червня відкрилося дводенне засідання лідерів країн Великої двадцятки (G20).

Про це повідомляє «Обозреватель».

В ході запланованих чотирьох сесій сторони обговорять проблеми світової економіки, включаючи торгівлю, і питання навколишнього середовища, повідомляє ТАСС.

Головною очікуваною подією на саміті «великої двадцятки» повинна стати зустріч президентів Росії і США Володимира Путіна і Дональда Трампа. Вони обговорять стан справ в Україні, Сирії, Ірані, Венесуелі. Крім того, темою для розмови стане питання ядерного роззброєння.

На саміті планується також торкнутися теми створення міжнародної системи оподаткування великих корпорацій, що діють в сфері інформаційних технологій.

У сфері екології основна увага буде приділена проблемі величезної кількості пластикового сміття, що забруднює світовий океан. Як очікується, Японія запропонує ініціативу до 2050 року скоротити до нуля викиди пластикових відходів в океан.

Крім лідерів держав G20 в Осаку запрошені лідери В'єтнаму і Таїланду, Сінгапуру, Нідерландів, Єгипту, Іспанії, Сенегалу і Чилі.

Під час саміту прем'єр Великобританії Тереза Мей на зустрічі з Путіним в Осаці вимагатиме видачі британському правосуддю двох росіян, звинувачених у справі про інцидент в Солсбері.

«Я збираюся зробити позицію Британії щодо подій в Солсбері абсолютно ясною. Ми вважаємо, що ці особи повинні бути віддані правосуддю», — заявила вона.

Також, на саміт прибула канцлер Німеччини Ангела Меркель, незважаючи на чутки про хворобу.

В Осаці підвищені заходи безпеки: вулиці перекриті, поліція на кожному розі.

Схожі новини