Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мер Гданська помер у лікарні

  • 14.01.2019, 16:16
  • 1 671

Мер Гданська Павел Адамович, на якого напали та поранили ножем під час благодійного концерту, помер у лікарні.

Про це інформує TVP.Info.

Як відомо, Адамович після ножового поранення був госпіталізований в критичному стані й прооперований.

Медикам не вдалося врятувати Адамовичу життя, він помер.

Вночі Адамович переніс операцію, під час якої йому перелили 41 порцію крові (по 450 мл). Його стан залишався вкрай важким. Приблизно о 14:30 за місцевим часом, стало відомо, що Адамович помер, повідомляє РІА «Новини».

Павел Адамович керував Гданськом з 1998 року.

Нагадаємо, вчора, 13 січня, під час благодійного концерту зловмисник вибіг на сцену, де знаходився Адамович, і почав кричати, що під час правління попереднього польського уряду він був незаконно засуджений до тюремного ув'язнення. Зав'язалася бійка, в ході якої Адамович отримав ножові поранення в живіт і в грудну клітку.

Нападника затримали.

Відомо, що нападнику 27 років, він місцевий житель. У 2013 році його заарештували за пограбування чотирьох банків у Гданську, суд засудив його до 5,5 років в'язниці.

Як передає TVN24, підозрюваний заявив слідчим, що у в'язниці «до нього ставилися дуже погано, за гратами його навіть катували», особливо відзначивши, що це відбувалося під час роботи уряду нині опозиційної партії «Громадянська платформа».

Повідомляється також, що концерт, на якому був присутній мер, був закритим і проходив під охороною спеціалізованої фірми.

За даними місцевих ЗМІ, зловмисникові вдалося пробратися на сцену за журналістським посвідченням.

Мер Гданська Павел Адамович протягом 15 років був членом партії «Громадянська платформа», проте в 2015 році покинув її ряди.