Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія може вийти з «деструктивної» Ради Європи: У Путіна знайшли альтернативу

  • 13.10.2018, 16:25
  • 857

Спікер Держдуми Р Ф В’ячеслав Володін не виключає, що Росія може вийти з Ради Європи.

Про це він заявив в програмі «Вести в суботу» на каналі «Росія 1», повідомляє «Апостроф».

На думку Володіна, Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) нібито не дає можливості для європейських країн обговорювати спільні проблеми. Голова Держдуми стверджує, що «позбавлення національної делегації права голосу» не відповідає принципам демократії.

«Якщо Парламентська асамблея ці принципи буде реалізовувати, звичайно, ми будемо брати участь», — підкреслив Володін.

Після цього Росія погодиться заплатити необхідні внески.

Як альтернативний майданчик Володін назвав Нараду спікерів парламентів країн Євразії, в якій недавно брала участь делегація РФ.

«Порядок: розвиток економіки, охорона навколишнього середовища, сталий розвиток країн. До цього ми обговорювали питання безпеки, боротьби з тероризмом. Є не тільки тема, а є величезна потреба обговорювати ті проблеми, які можна вирішити, подолати тільки разом. І інтерес ось до такого діалогу величезний. Це хороша альтернатива, тому що ми не можемо зациклюватися на тій міжпарламентській структурі, яка всупереч усьому займає абсолютно неконструктивну позицію», — поскаржився глава Держдуми Р Ф.

Як писав «ВЗ», Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні у вівторок не знайшла голосів для зміни санкційних правил і відклала вирішення цього питання на наступний рік.

Схожі новини