Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Екс-президента Франції Саркозі другий день утримують під вартою

  • 21.03.2018, 11:30
  • 1 102

У Франції колишнього президента Ніколя Саркозі другий день утримують під вартою у зв’язку з підозрою у незаконному фінансуванні його виборчої кампанії в 2007 році.

Як повідомляє BFM-TV, близько опівночі Саркозі дозволили повернутися додому. Це особливий дозвіл, який надається лише окремим особам.

Колишній президент провів ніч удома, але в середу вранці він зобов’язаний повернутися у Центральний офіс по боротьбі з корупцією та фінансовими правопорушеннями у Нантері, де він продовжить надавати пояснення щодо пред’явлених підозр.

Кореспондент агентства Reuters зафіксував, як Саркозі залишає свій будинок у Парижі у супроводі адвоката.

У Франції затримали екс-президента Ніколя Саркозі

Колишнього президента Франції затримали у вівторок, 20 березня, в рамках розслідування справи щодо фінансування його передвиборчої кампанії.

Про це повідомляє Reuters.

«Колишній президент Франції Ніколя Саркозі був взятий під варту в поліції у вівторок вранці, де його допитувати у рамках розслідування можливих порушень щодо фінансування його виборчої кампанії», — йдеться у повідомленні.

Як пише газета Le Monde, розслідування пов'язане з можливим залученням коштів з Лівії для фінансування передвиборчої кампанії Саркозі у 2007 році. Агентство, А Р зазначає, що Саркозі нібито отримав мільйони євро від режиму лівійського диктатора Муаммара Каддафі. Саркозі допитали у приміщенні судової поліції у Нантері.

Адвокат екс-президента Франції не був доступний для коментарів щодо затримання його клієнта.

Як відомо, справу щодо Саркозі відкрили ще в 2013 році, однак потім розслідування призупинили. У 2017 році по цій справі екс-лідеру Франції висунули попередні звинувачення, вказавши таким чином, що у слідства достатньо доказів для початку кримінального процесу.

Схожі новини