Передплата 2024 ВЗ

Білий Дім розкрив деталі переговорів Трампа з Путіним

  • 22.11.2017, 08:35
  • 4 612

Президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові обговорили шляхи досягнення миру в Україні, а також ситуацію в КНДР і Сирії.

Про це повідомляє сайт президента США.

"Президент Трамп і президент Путін обговорили яким чином забезпечити стійкий мир в Україні і необхідність продовження міжнародного тиску на Північну Корею, щоб зупинити програми з ядерного і ракетного зброєння", - написано там.

Також президенти висловилися на підтримку досягнення миру в Сирії, підтримавши "мирне врегулювання сирійської громадянської війни, припинення гуманітарної кризи, створення можливості переміщеним сирійцям повернутися додому і забезпечення стабільності в об'єднаній Сирії, вільної від зловмисного міжнародного втручання і від притулків для терористів".

Трамп і Путін також підтвердили необхідність боротьби проти тероризму на середньому Сході і Центральній Азії, а також проти ІДІЛ, аль-Каїди і Талібану.

Трамп прокоментував розмову з Путіним

Президент США Дональд Трамп прокоментував телефонну розмову з главою РФ Володимиром Путіним, зазначивши, що бесіда була "чудовою".

Ця заява прозвучала під час брифінгу у Вашингтоні.

"У нас із президентом Путіним була відмінна розмова. Ми дуже міцно обговорили Сирію, Північну Корею та Україну", - наголосив Трамп.

За його словами, бесіда тривала майже півтори години.

Американський сенатор Джон Маккейн піддав критиці президента США Дональда Трампа за телефонну розмову з російським лідером Володимиром Путіним.

У своєму Twitter глава комітету сенату з оборони написав, що Трамп помилково припускає, що у Росії і США є спільні інтереси.

"Це в черговий раз демонструє хибність віри президента, що у США є спільні інтереси з Росією. Крім того, це доводить, що нам необхідна стратегія по Сирії", - написав він.

Джерело: Новое время

Схожі новини