Передплата 2024 «Добра кухня»

У Нью-Йорку оголосили лауреатів Пулітцерівської премії

  • 11.04.2017, 10:05
  • 2 094

Визначили 21-го переможця престижної щорічної Пулітцерівської премії.

Церемонія традиційно відбулася в Колумбійському університеті міста, передає власний кореспондент Укрінформу.

Рада визначила переможців за сферами діяльності та за категоріями. Наприклад, у сфері журналістики визначено найбільша кількість — 14 категорій. Серед них: служіння суспільству, висвітлення гарячих новин, видатне розслідування, аналітика, висвітлення місцевих новин, розкриття національної теми, висвітлення міжнародних новин; документальний нарис; коментар; критика; редакційний коментар; карикатури; новинна фотографія; художня фотографія. Докладний список розміщено на сайті організації.

Цікаво, що видання The New York Times отримало нагороду в категорії міжнародних новин за матеріал про глобальну агресію Путіна. У рішенні журі йдеться, що нагорода була присуджена за матеріал, що "визначив порядок денний подання інформації про зусилля Володимира Путіна в застосуванні російського впливу за кордоном, розкривши методи, які включали вбивства, залякування та розголошення компромату проти опонентів".

Приз у категорії щодо розкриття національної тематики отримав Девід Фарентолд з видання The Washington Post.

Журі відзначило його "постійну звітність, що створила модель для прозорої журналістики у висвітленні політичних кампаній, коли під сумнів було поставлене твердження Дональда Трампа про його щедрість по відношенню до благодійних організацій".

"Пулітцера" за документальне фото присудили Деніелу Берехулаку, який постійно базується в Мексиці. На його фото зображене одне з 3,5 тис. нерозкритих убивств на Філіппінах внаслідок політики брутальних розправ президента Родріго Дутерте.

Приз за художню фотографію дістався Джейсону Уомбсгенсу з Chicago Tribune за зображення 10-річного хлопчика і його матері, яка бореться за виживання сина після того, як він пережив стрілянину в Чикаго.

Крім того, переможці були визначені в категоріях художня література, драма, історія, біографія або автобіографія, поезія, нехудожня література й музика. Розмір призів у грошових еквівалентах становить $15 тис. в кожній окремій категорії.

Цікаво, що цього року журі не визначило спеціальної нагороди, яка стала би 22-ю номінацією у списку переможців. Останнє нагородження в цій категорії відбулося в 2010 році, коли був відзначений композитор Генк Уільямс за його "ключову роль в перетворенні музики кантрі на більш потужну музичну й культурну спадщину в американському житті".

Джерело: Укрінформ

Схожі новини