Передплата 2024 «Добра кухня»

У Білому домі прокоментували розмову Трампа і Путіна

  • 29.01.2017, 11:31
  • 5 555

"Це позитивний дзвінок і важливий крок у поліпшенні відносин між Сполученими Штатами та Росією", - йдеться в заяві.

Прес-служба Білого дому підтверджує, що під час переговорів президентів Сполучених Штатів Америки та Російської Федерації обговорювалася боротьба з ІДІЛ та питання встановлення миру в Сирії.

Адміністрація президента назвала важливим "кроком вперед" сьогоднішні переговори, передає "Новое время" з посиланням на Reuters.

Як зазначає "Укрінформ", документ прес-служби Білого дому не містить жодного формулювання про найбільш актуальне останнім часом питання — ініціатив адміністрації Трампа переглянути санкції проти Росії, про що висловлювали занепокоєння не тільки політичні кола в США, а й лідери країн Заходу.

Путін і Трамп не обговорювали зняття санкцій з Росії

Президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові в суботу торкнулися «основних аспектів» ситуації в Україні.

Про це повідомила прес-служба Кремля за підсумками розмови двох президентів у суботу, 28 січня.

«Під час бесіди з обох сторін було продемонстровано настрій на активну спільну роботу щодо стабілізації та розвитку російсько-американської взаємодії на конструктивній, рівноправній і взаємовигідній основі», — стверджують у Кремлі.

Також були докладно обговорені актуальні міжнародні проблеми, включаючи боротьбу з тероризмом, стан справ на Близькому Сході, арабо-ізраїльський конфлікт, сферу стратегічної стабільності і нерозповсюдження, ситуацію щодо іранської ядерної програми і Корейського півострова.

«Порушено також основні аспекти кризи в Україні. Домовлено налагодити партнерську співпрацю за всіма цими та іншими напрямами», — повідомила прес-служба Кремля.

При цьому у розмові була виділена пріоритетність об’єднання зусиль в боротьбі з головною загрозою — міжнародним тероризмом. Президенти висловилися за налагодження реальної координації російських і американських дій з метою розгрому ІДІЛ і інших терористичних угруповань у Сирії.

Наголошувалося також на важливості відновлення взаємовигідних торгово-економічних зв’язків між діловими колами двох країн, що могло б додатково стимулювати поступальний і сталий розвиток двосторонніх відносин.

Крім того, Путін і Трамп домовилися дати доручення опрацювати можливі терміни і місце проведення їх особистої зустрічі.

«Лідери домовилися підтримувати регулярні особисті контакти. Бесіда пройшла в позитивному і діловому ключі», — йдеться в повідомленні.

Пізніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив «Інтерфаксу», що тема скасування санкцій у телефонній розмові президента РФ і США в суботу не обговорювалася.

Путін і Трамп говорили про Сирію, Ізраїль, Іран та Україну

В Кремлі заявляють, що президент США Дональд Трамп і російський лідер Владімір Путін під час телефонної розмови обговорювали координацію дій для боротьби з «Ісламською державою» в Сирії. Серед інших, піднімалось і «українське питання».

Про це повідомляється на сайті Кремля.

«Докладно обговорені актуальні міжнародні проблеми, включаючи боротьбу з тероризмом, стан справ на Близькому Сході, арабо-ізраїльський конфлікт, ситуацію навколо іранської ядерної програми і Корейського півострова. Порушено також питання про основні аспекти кризи на Україні. Домовлено налагодити партнерську співпрацю за всіма цими та іншими напрямами», — йдеться у повідомленні.

При цьому, як заявляють у Кремлі, була виділена пріоритетність об'єднання зусиль в боротьбі з міжнародним тероризмом. «Президенти висловилися за налагодження реальної координації російських і американських дій з метою розгрому ІД та інших терористичних угруповань в Сирії», — додали у прес-службі.

У свою чергу, американський лідер дзвонив російському президенту з Овального кабінету.

Під час розмови також були присутні віце-президент США Майк Пенс, радник з національної безпеки Майк Флінн, прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, начальник апарату Білого дому Райнс Прібус і радник зі стратегічних питань Стівен Беннон.

Схожі новини