Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Саманта Пауер у прощальній промові закликала зберегти санкції проти Росії

  • 18.01.2017, 12:44
  • 1 736

Послаблення існуючих санкцій дасть сигнал про можливість й надалі безкарно порушувати міжнародний порядок.

Послаблення існуючих санкцій проти Росії в жодному разі не змінить її агресії в регіоні, натомість дасть сигнал про можливість й надалі безкарно порушувати міжнародний порядок. На цьому наголосила постійний представник США при ООН Саманта Пауер під час своєї фінальної промови в Вашингтоні, передає Укрінформ.

"Дехто наполягає, що найбільш ефективний шлях змусити Росію грати за правилами у відповідності до існуючого міжнародного порядку — це просто послабити санкції, і якщо ми тільки зменшимо тиск, Росія нібито припинить робити нападки на міжнародний порядок", - заявила американський дипломат.

"Полегшення заходів тиску на російський уряд не змінить його поведінки, це тільки спонукатиме Росію, надіславши меседж, що найкращий шлях отримати міжнародну прихильність — це дестабілізуючі дії", - констатувала вона.

Саманта Пауер також згадала нелегальну анексію Росією українського Криму, агресію Кремля на сході України, підтримку сирійського режиму у громадянській війні у цій країні та спроби впливати на вибори у західних демократіях шляхом кібератак.

Схожі новини