Передплата 2024 ВЗ

Обама виступив з прощальною промовою до американців

  • 11.01.2017, 09:14
  • 2 320

Щоб виголосити промову, Обама повернувся в своє рідне місто Чикаго.

Президент США Барак Обама виступив з прощальною промовою перед американцями.

Щоб виголосити промову, Обама повернувся в своє рідне місто Чикаго. Президент висловив вдячність американському народові, соратникам і своїй сім'ї.

У своїй промові він відзначив ядерну угоду з Іраном і успіхи в боротьбі з тероризмом.

"ІДІЛ буде знищено і ніхто, хто загрожує Америці ніколи не буде в безпеці", - заявив він.

"Для мене величезна честь бути вашим головнокомандуючим", - додав Обама.

Він також висловив упевненість, що такі суперники як Росія і Китай не зможуть нічого протиставити на світовій арені, якщо США не будуть відступати.

"Наші суперники - Росія і Китай, не можуть впоратися з Америкою за впливом у світі, але ми не можемо відступити і не можемо дозволити будь-яким великим країнам залякувати маленьких сусідів", - сказав він.

Виступ Мішель був неповторним, яскравим і емоційним. Вийшовши на сцену, вона закликала молодих американців нічого не боятися і пам’ятати, що кожен з них має значення і вплив на історію своєї країни:

«Нікому і ніколи не дозволяйте змушувати вас думати, що ви нічого не значите для історії. Тому що це не так. Ви маєте право бути тим, хто ви є».

У своїй промові Мішель Обама підбадьорили й тих, хто перебуває в непростій ситуації, запевнивши, що Америка — це країна, де можна домогтися всього своєю працею:

«Якщо у вашій родині мало грошей, я хочу, щоб ви пам’ятали, що в цій країні багато людей, включаючи мене і мого чоловіка, які починали з малого. Отримуючи гарну освіту і старанно працюючи, ви можете стати ким завгодно, навіть президентом».

Дружина Барака Обами також зізналася, що бути першою леді США — найбільша честь в її житті.

Виступ Мішель і сам момент прощання були настільки емоційними, що багато хто з присутніх не змогли стримати сльози. Сльози були видні і на очах Мішель Обами.

Чинний 44-ий президент США Барак Обама зі своєю прощальною промовою виступить 10 січня в Чикаго.

Джерело: budukursi.in.uа