Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Йованович: "У США очікують розслідувань по е-деклараціям українських посадовців""

  • 05.11.2016, 11:43
  • 2 585

У Вашингтоні від українських правоохоронців очікують розслідувань по електронним деклараціям посадовців.

Хвиля загального обурення корупцією, спровокована оприлюдненням електронних декларацій українських чиновників, свідчить про необхідність розширити повноваження НАБУ і прискорити створення в країні антикорупційного суду, заявила Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович.

В інтерв'ю для DT.UA дипломат зазначила, що електронне декларування є початком, а не завершенням процесу боротьби з корупцією в Україні.

"Хвиля загального обурення корупцією свідчить про потребу зберегти й розширити повноваження НАБУ, пов'язані з проведенням розслідувань, і створити антикорупційний суд якомога швидше. Ми готові підтримувати зусилля Уряду України в боротьбі з корупцією і усвідомлюємо, що система електронних декларацій про активи є початком, а не завершенням процесу виявлення та приборкання корупційної діяльності", — зазначила вона, відповідаючи на питання про загрозу перетворення е-декларування в етап амністування нечесно нажитих капіталів.

Посол зазначила, що перспективу притягнення корупціонерів до відповідальності повинні визначати український народ і уряд України.

За словами Йованович, американська сторона очікує від українських правоохоронців розслідувань розкритих в ході декларування підозрілих фактів.

"Система електронних декларацій про активи слугує своїй заданій меті — підвищити рівень прозорості серед високопосадовців. Ми сподіваємося, що правоохоронні органи України своєчасно виявлять і розслідуватимуть підозрілі корупційні справи", — резюмувала вона.

Про історію з е-деклараціями посадовців, яка вивернула на поверхню і без того далеко не бездоганну суть нинішнього політичного класу читайте у статті "Дня" "Олімп без олімпійців".

Схожі новини