Передплата 2024 «Добра кухня»

Лідер президентських перегонів у Молдові Ігор Додон визнав, що не зможе змінити курс країни

Проросійський кандидат у президенти Молдови визнав, що не зможе змінити курс країни

Лідер президентських перегонів у Молдові Ігор Додон, що виграв перший тур виборів у неділю, визнав, що у президента немає повноважень для зміни геополітичного вектора країни.

Про це він заявив в інтерв'ю Radio Europa Libera.

"У президента немає повноважень змінювати геополітичний вектор чи призупиняти чи повністю зупиняти дію угод", - сказав він.

При цьому Додон заявив, що виступає за стратегічне партнерство і добросусідські відносини з Російською Федерацією, аргументуючи це потребами в російському ринку і сотнями тисяч мігрантів, які працюють в Росії.

"Але це не означає, що ми повинні поставити залізну завісу на Пруті. Ми не можемо собі цього дозволити, і в ЄС також працюють сотні тисяч молдован", - сказав він.

"Ігор Додон не проти Європи. Ігор Додон точно не допустить, щоб Молдова втратила безвізовий режим. Ігор Додон не проти Румунії. І я вважаю, що у нас будуть добрі відносини з ЄС", - наголосив він, однак додав, що такі ж відносини мають бути і з РФ.

Раніше, напередодні виборів, Ігор Додон заявив, що питання доцільності Угоди про асоціацію с ЄС має бути розглянуто на референдумі.

Як повідомлялося, на виборах президента Молдови проросійський кандидат Ігор Додон переміг у першому турі, набравши 48,3% голосів. Другий тур виборів, до якого також вийшла представниця об’єднаної правої опозиції Майя Санду, відбудеться 13 листопада.

Джерело: Європейська правда

Схожі новини