Передплата 2024 ВЗ

Кремль планує... зірвати вибори у США 

Як підозрює американська розвідка, російські хакери вже викрали особисті дані 200 тисяч виборців.

Як інформує газета Washington Post, спецслужби США намагаються зірвати підступну операцію Кремля, мета якої - вплинути на підсумок американських президентських виборів. Або принаймні зірвати голосування - якщо не вдасться “провести” потрібного Москві кандидата, скандального мільярдера Дональда Трампа.

Спочатку кремлівські хакери вдерлися до баз даних Демократичної партії і викрали близько 20 тисяч листів “для службового користування”. Після оприлюднення цих листів стало зрозуміло, що керівництво партії від самого початку надавало перевагу кандидатурі Гілларі Клінтон. І рекомендувало партійним керівникам на місцях сприяти перемозі колишнього держсекретаря США у “праймеріз” Демократичної партії... Витік цієї інформації не додав Клінтон популярності, відтак допоміг її конкуренту, кандидату від Республіканської партії Дональду Трампу. Який, не приховують у Кремлі, був би для Москви більш бажаним американським президентом...

Коли журналісти видання Bloomberg запитали Путіна про причетність Кремля до цієї хакерської атаки, президент Росії, звичайно, усе заперечив. І цинічно додав: “Хіба важливо, хто саме вліз у систему? Хто б це не був, він діяв задля суспільної користі”...

Далі - більше. Як повідомив телеканал NBC, російські хакери зламали бази даних зареєстрованих виборців у штатах Іллінойс і Аризона. І встигли викрасти особисті дані понад 200 тисяч осіб... Навіщо? “Знищення або фальсифікація списків виборців — ідеальний спосіб, аби створити під час президентських виборів хаос”, - пояснив професор Ден Воллах, фахівець із безпеки інформаційних систем, які використовуються у виборчому процесі.

Після російської атаки на бази даних виборців Іллінойсу та Аризони ФБР надіслало попередження в усі штати. Американські спецслужби не виключають, що кремлівські хакери хочуть фальсифікувати голосування на користь Трампа. Або ж так пошкодити комп’ютерну сиcтему підрахунку голосів, що встановлення результатів виборів стане неможливим.

Одіозний Дональд Трамп, нагадаємо, схвально відгукується про Путіна. А НАТО, навпаки, критикує... Керівником виборчого штабу Трампа донедавна був Пол Манафорт, який свого часу займався “відбілюванням” іміджу Януковича на Заході. І, як з’ясувалося, взяв за це мільйони доларів готівкою з “чорної” каси Партії регіонів... Манафорта Трамп з посади керівника виборчого штабу звільнив. Але, схоже, головною надією Путіна бути не перестав.

А тим часом...

За даними останніх соціологічних опитувань, рейтинги Гілларі Клінтон і Дональда Трампа практично зрівнялися. Якщо наприкінці серпня Клінтон випереджала Трампа на 6-7%, то зараз, свідчить опитування CNN, 45% американців планують голосувати за Трампа, а 43% - за Клінтон. За даними інших опитувань, перевага Клінтон скоротилася до 2-3%. Президентські вибори відбудуться у США 8 листопада 2016 року.

Карикатура jobsanger.blogspot.com

Схожі новини