Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Італії стався новий землетрус магнітудою 4,4

  • 28.08.2016, 21:40
  • 4 821

Жертв і руйнувань немає.

В Італії в неділю, 28 серпня, зафіксовано новий підземний поштовх магнітудою 4,4 бала. Про це повідомляє італійський телеканал RaiNews24.

Землетрус зафіксували біля міста Аркуата-дель-Тронто в Центральній Італії о 17:55 за місцевим часом (18:55 за Києвом). Епіцентр підземного поштовху був за 7 кілометрів від міста на глибині 9 км.

Окрім того, за даними каналу, коливання земної кори відчувалися також в італійській столиці Римі.

Згідно з інформацією рятувальних служб, нових жертв і руйнувань немає.

Землетрус у Італії: зворушливого листа написав рятувальник до дівчинки, що загинула

Один із рятувальників, що розбирав завали, що виникли внаслідок землетрусу в Центральній Італії, написав листа 10-річній Джулії Ріналдо, яка ціною власного життя врятувала молодшу сестру Джорджію.

Як повідомляє BBC, лист з підписом від Андреа розмістили на білій труні, в якій ховали маленьку героїню.

Привіт, маленька голубко. Я лише зумів тебе витягти з кам’яної неволі. Пробач, що ми прибули надто пізно. Хоча ти вже перестала дихати до цього часу, але знай, що ми зробили все, щоб тебе вивільнити,

— йдеться у посланні.

Також, Андреа зазначає, що пам’ятатиме про маленьку Джулію.

Колись я повернусь до себе додому в Л'Акуїлу, знатиму, що маленький ангелик за мною спостерігає з неба. Ти будеш сяючою зіронькою уночі. Прощавай, Джуліє. Люблю тебе, навіть незважаючи на те, що ми один одного не знали,

— підсумовує рятувальник.

Крім того, зазначається, що наприкінці листа автор намалював символ серця.

Джулію разом з 34 іншими поховали в столиці регіону Асколі-Пічено, а труну її несли рятувальники.

Наразі відомо про 9 загиблих, ще 64 людини отримали поранення. На місце трагедії виїхали медики.

На фото, які поширили у соцмережах видно, що більша частина будівлі повністю зруйнована. Як повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на очевидців, вибухнув замінований автомобіль.

Жодна організація наразі не взяла на себе відповідальність за напад. Однак місцева влада в атаці підозрює бойовиків забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану.

Зазначається, що основну частину населення Джизре складають курди. У 2015 році в місті відбулася масштабна поліцейська операція проти курдських бойовиків, після якої турецьку владу звинуватили у діях в тому числі і проти цивільного населення міста.

Схожі новини