Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Юнкер: "Виборів на Донбасі не буде, поки не покращиться ситуація з безпекою"

  • 19.07.2016, 18:32
  • 2 489

Про це заявив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом у Брюсселі. 

«Проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей неможливе, поки там не покращиться ситуація з безпекою», — сказав Жан-Клод Юнкер, інформує "Європейська правда".

"Як український прем'єр і Йоганнес Ган, я поділяю ідею, що поки ситуація з безпекою на сході України не буде відповідною, місцевих виборів бути не може", - сказав Юнкер.

Голова Єврокомісії нагадав, що ЄС продовжив санкції щодо РФ на знак підтримки територіальної цілісності України.

Гройсман зустрівся з Туском у Брюсселі

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Про це повідомив Володимир Гройсман на своїй сторінці у соціальній мережі facebook.

«Під час зустрічі обговорили якнайшвидше ухвалення рішення щодо запровадження безвізового режиму, ратифікацію Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, а також підписання Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС.

Вдячний Дональду Туску і керівникам інституцій ЄС за продовження санкцій щодо РФ, а також за позитивну оцінку діяльності Уряду і підтримку України на шляху реформ», — написав Гройсман.

Гройсман: "Київ і Брюссель створили експертну групу для підтримки української ГТС"

Фото: twitter.com/VGroysman
Фото: twitter.com/VGroysman

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся з віце-президентом Єврокомісії з питань Енергетичного Союзу Марошем Шевчовичем.

Володимир Гройсман і Марош Шефчовіч домовилися створити експертну групу щодо посилення використання можливостей України щодо транзиту газу.

Про це інформує Урядовий портал, передає Укрінформ.

"Ми хочемо підвищити транзитну роль України і готові до спільних зусиль у цьому напрямку", - сказав Гройсман під час зустрічі, яка відбулася у рамках його робочого візиту до Бельгії у вівторок.

Він зазначив, що з української сторони таку групу очолить голова НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв.

У свою чергу Шефчовіч заявив про готовність сформувати таку експертну групу невідкладно. "В Європі існує консенсус щодо використання і підтримки газотранспортної системи України", - зазначив він.

Схожі новини