Передплата 2024 «Добрий господар»

У Лондоні противники Brexit пройшли багатотисячним "маршем за Європу"

Організатори заявили, що в акції взяли участь 40 тисяч людей, поліція поки не повідомила свої дані.

Сьогодні, 2 липня, у центрі Лондона пройшла багатотисячна демонстрація прихильників збереження за Великою Британією членства в Євросоюзі. Про це повідомили ЗМІ.

Як зазначається, трикілометровий "Марш за Європу" взяв початок у Гайд-парку і завершився біля британського парламенту.

Організатори заявили, що в акції взяли участь 40 тисяч людей, поліція поки не повідомила свої дані.

Заклики взяти участь у ході поширювалися в соціальних мережах. Противники виходу Великої Британії з Євросоюзу вийшли на демонстрацію, співаючи "Ми любимо тебе ЄС" ( "We love you EU"), мотивом для якої послужила популярна пісня Уітні Х'юстон. Демонстранти скандували "кампанія за вихід збрехала" і "врятуйте наше майбутнє", багато хто ніс прапори Євросоюзу.

Учасники ходи закликали британських парламентарів не допустити виходу Великої Британії з ЄС. Один з організаторів ходи Марк Томас заявив, що законодавці не мають права приймати рішень на основі результатів референдуму, який проходив під впливом прихильників Brexit, які перебільшили і спотворили факти про витрати на мігрантів і ЄС. За його словами, перед початком голосування в країні "було занадто багато дезінформації".

Нагадаємо, під час референдуму 51,9% британців проголосували за вихід Великої Британії з ЄС (Brexit), що спровокувало підвищену волатильність на світових фінансових ринках. У п'ятницю прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон оголосив про свою майбутню відставку в зв'язку з результатами референдуму. За словами Кемерона, чинний уряд в поточному складі буде працювати протягом найближчих трьох місяців.

Водночас, петиція противників Brexit щодо повторного референдуму набрала понад 4 млн підписів, для розгляду петиції парламентом досить зібрати 100 тисяч підписів.

Джерело: Німецька хвиля

Схожі новини