Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путін погодився на поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі

  • 24.05.2016, 09:07
  • 3 257

Оприлюднено підсумки розмови "нормандської четвірки".

Керівники України, Франції, Німеччини та Росії під час телефонної розмови висловили підтримку розгортанню поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і домовилися про консультації з цього питання, повідомляє прес-служба президента України, передає Лівий берег.

Прес-служба президента Росії Володимира Путіна повідомляє про цей аспект переговорів так: "Обговорювалися питання політичного врегулювання ситуації на південному сході України. Відзначено важливість суворого дотримання режиму перемир'я, підвищення ефективності діяльності в зоні конфлікту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ шляхом надання їй додаткових повноважень, а також зміцнення Спільного центру контролю і координації".

Український президент, як повідомляє його прес-служба, звернув увагу на погіршення ситуації на Донбасі, зокрема зазначивши про обстріли в районі Авдіївки.

"Співрозмовники погодилися, що для продовження політичного діалогу необхідна рішуча деескалація і повне припинення вогню. Президент України підкреслив, що для цього Росія повинна вивести війська з окупованої частини України і припинити постачати туди зброю і найманців. Президент також звернув особливу увагу на необхідність відновлення контролю над українсько-російським кордоном", - сказано в повідомленні.

Під час розмови також було наголошено, що необхідне повне виконання Мінських домовленостей, включаючи створення умов безпеки для проведення місцевих виборів у деяких районах Луганської та Донецької областей на підставі українського законодавства і норм БДІПЛ/ОБСЄ.

Порошенко закликав Росію звільнити всіх українських заручників, включаючи Надію Савченко, Геннадія Афанасьєва, Юрія Солошенка.

Голова Української держави також назвав неприпустимим постійне порушення прав кримських татар в окупованому Росією Криму та закликав припинити їх переслідування і негайно відпустити всіх політичних в'язнів.

Як повідомляє прес-служба Кремля, Путін сказав, що партнерам по "нормандському формату" передано "узгоджений з ДНР і ЛНР пакет пропозицій про місцеві вибори, особливий статус, амністію та децентралізацію, які слід було б уважно розглянути в Контактній групі".

Також порушували деякі аспекти кризової ситуації в Сирії.

Схожі новини