Передплата 2024 ВЗ

Єврокомісія: "Україна повинна отримати безвізовий режим з ЄС дуже скоро"

Київ виконав усі умови для скасування віз, підкреслили в ЄК.

Європейська комісія, незважаючи на скептичні заяви деяких країн-членів ЄС, розраховує, що Україна найближчим часом отримає безвізовий режим. Про це йдеться в офіційному коментарі Представництва ЄС в Україні, переданому "Європейській правді" у суботу зранку.

"Після того, як Україна успішно досягла відповідності всім індикаторам, які встановлені Планом дій візової лібералізації(ПДВЛ), Єврокомісія запропонувала Раді ЄС та Європарламенту зняти візові вимоги (для короткострокових поїздок в ЄС) для громадян України", - підтверджується в заяві дипмісії.

"Єврокомісія сподівається, що Європарламент та Рада ЄС дуже скоро схвалять цю пропозицію", - йдеться в повідомленні.

Дипломати також підкреслюють, що ідея про запровадження захисного механізму, який дозволяв би припиняти дію безвізового режиму, "не спрямована проти будь-якої конкретної країни". "Цей механізм повинен застосовуватися горизонтально, для всіх держав, які отримали візову лібералізацію", - підкреслюється в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення про український безвізовий режим з іншими, більш масштабними рішеннями - зокрема, із загальним механізмом призупинення безвізового режиму.

Схожі новини