Передплата 2024 ВЗ

Меркель: "Санкції проти Росії будуть продовжені"

  • 01.02.2016, 17:40
  • 2 054

Через невиконання мінських угод щодо врегулювання ситуації на Донбасі, Захід однозначно продовжить санкції проти Росії.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель за підсумками переговорів з Президентом України Петром Порошенком у Берліні.

"З огляду на те, що мінські домовленості досі не були імплементовані, нам доведеться й надалі продовжувати санкції проти Росії. Якби мінські угоди були повністю виконані, тоді ми могли б скасовувати санкції, але наразі цього немає", — зазначила вона.

Меркель додала, що Німеччина й надалі підтримуватиме Україну.

Порошенко: «Україна не може впроваджувати Мінськ-2 в односторонньому порядку»

Президент зажадав від Росії зробити відповідні кроки.

Президент Петро Порошенко перед зустріччю з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що Україна більше не може впроваджувати Мінські угоди в односторонньому порядку.

Він зазначив, що найперший пункт домовленостей - припинення вогню - не дотримується бойовиками. "Перемир'я або є, або його немає. І на мій жаль, зараз його немає, і люди вмирають, як раніше", - заявив президент.

На його думку, проросійські бойовики не зацікавлені в тому, щоб на Донбас прийшов мир. "У сформованих обставинах українське суспільство і український парламент не мають впевненості, що наші подальші односторонні кроки приведуть до відповідних заходів", - сказав Порошенко.

Президент заявив, що він, як і раніше, не бачить альтернативи Мінським угодам, але "їхня імплементація не можлива в односторонньому порядку". Він наполягає, що Росія мусить забрати свої війська і озброєння з Донбасу і повернути Україні контроль над кордоном.

Ангела Меркель була присутня на брифінгу, на якому Порошенко зробив цю заяву.

Порошенко: "Росія й надалі перекидає на Донбас важку зброю й військових"

Росія продовжує поставляти зброю і війська на Донбас. Про це заявив президент України Петро Порошенко перед переговорами з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в понеділок в Берліні.

«Ні для кого не сюрприз, що Росія досі постачає війська і важке озброєння на Донбас», — сказав він.

Порошенко розповів Меркель про 1200 обстрілів на Донбасі

Лише у січні 2016 року російські війська і проросійські бойовики здійснили 1200 обстрілів українських військових та цивільного населення на Донбасі.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у понеділок у Берліні.

«Незважаючи на наші зусилля, Росія та її прибічники не дотримуються режиму припинення вогню. Їхні сили продовжують обстрілювати українських військових та цивільних. І кількість обстрілів зросла, починаючи із середини листопада. Лише у січні кількість обстрілів сягнула 1200, що приблизно становить 40 на день. І всі ці обстріли здійснили російські війська та проросійські бойовики», - сказав Глава держави.

Президент України заявив, що через півтора року після укладання Мінських домовленостей безпекова ситуація на Донбасі залишається жахливою і складною, що повинно бути вирішено першочергово.

Він підкреслив, що зустріч з лідером ФРН є символічною, адже підтверджує найвищий пріоритет у необхідності деескалації і стабілізації на сході України, невизнання анексії Криму, що сьогодні є серед головних питань політики Німеччини і Європейського Союзу.

Порошенко: «На Донбасі залишаються 140 українських полонених»

Бойовики на Донбасі продовжують тримати у полоні 140 українських військових і цивільних.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в понеділок у Берліні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Також є жахливим, що, незважаючи на взяті чіткі зобов’язання, бойовики, яких підтримує Росія, продовжують утримувати в абсолютно нелюдських умовах 140 військових і цивільних, включаючи журналістів і волонтерів», - сказав Порошенко.

Він зазначив, що деякі із заручників важко поранені та не мають належного лікування.

«Ми також не забуваємо про Надію Савченко та інших в’язнів, які незаконно утримуються в Росії», - додав Президент.

Порошенко: «Скасування санкцій до припинення агресії проти України заохочуватиме РФ до подальших ворожих дій»

Скасування санкцій проти Росії, доки вона не припинила агресію стосовно України, заохочуватиме владу цієї країни до подальших ворожих дій.

Про це повідомив президент Петро Порошенко на спільній прес-конференції з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель сьогодні у Берліні.

«Очевидно, що санкції проти Росії повинні залишатися, поки Росія та її маріонетки повністю не виконає Мінські домовленості, і поки Росія не забереться з Донбасу, не забере свої війська, свою зброю, і поки не буде відновлено контроль на кордоні», - заявив Порошенко.

«Санкції накладені на Росію за її агресію проти України. Доки агресія буде тривати, скасування санкцій буде тільки означати заохочення агресора до подальших ворожих дій», - додав Порошенко.

Джерело: Інтерфакс-Україна, Укрінформ.

Схожі новини