Передплата 2024 «Добрий господар»

Голова Європарламенту звинуватив польський уряд у путінізації

  • 10.01.2016, 13:30
  • 2 324

Голова Європарламенту Мартін Шульц засудив політику польського уряду.

Про це в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung заявив Мартін Шульц, передає Європейська правда.

Голова Європарламенту, коментуючи заплановані на 19 січня дебати по польському питанню, підкреслив, що політика нового уряду, сформованого консервативною партією "Право і Справедливість", будується за російським зразком.

На думку Шульца, нова влада Польщі розглядає "свою перемогу на виборах як мандат на право підпорядковувати інтереси держави волі партії-переможниці".

Шульці назвав останні політичні події у Польщі "керованою демократію в стилі Путіна, небезпечною путінізацією європейської політики".

"Тепер весь демократичний політичний спектр від лівих до правих має чітко заявити, що подібна політика суперечить базовим європейським цінностям", - зазначив Шульц.

Позицію Шульца також підтримала і колишня комісар ЄС з питань юстиції, фундаментальних прав та громадянства, а тепер депутат Європарламенту Вівіан Редінг.

"Атака на правове держава завжди починається з атаки на конституційний суд. Потім відбувається атака на ЗМІ, спочатку на суспільні, потім на приватні. Це логіка Путіна, Орбана, Качиньського", - цитує видання слова Редінг.

Схожі новини