Передплата 2024 «Добра кухня»

Обама: "Ми не можемо стояти остронь агресії Росії в Україні"

  • 28.09.2015, 18:50
  • 3 076

Президент США Барак Обама закликав Росію відмовитись від агресії проти України.

Він пояснив небезпеку анексії Криму та агресії на Сході України в ході свого виступу на 70-й Генасамблеї ООН.

"Подумайте про анексію Криму та агресію на Сході України…Ми не можемо стояти осторонь, коли суверенітет та територіальна цілісність зазнають такого немислимого порушення", - заявив Обама.

"Те, що відбулось в Україні, може повторитись у будь-якій країні світу. Ось — основа тих санкцій, які ми запровадили зі своїми партнерами", - додав президент США.

"Якби Росія пішла шляхом справжньої дипломатії, якби Росія співпрацювала з Україною та світовим співтовариством, це було б краще і для України, і для Росії. І краще для всього світу. Саме тому ми наполягаємо на тому, щоб ця криза була врегульована. Ми аж ніяк не хочемо ізолювати Росію. Ми хочемо, щоб Росія була сильною, щоб вона була зацікавлена працювати разом з нами в справі зміцнення всієї міжнародної системи", - зазначив Обама.

Згадуючи інші конфліктні зони на планеті, Обама підкреслив, що сьогодні деякі лідери використовують свій капітал для того, щоб будувати диктатура, а не розвивати країну. Однак практика показує, що диктатури не існують довго.

"Сьогодні ми бачимо колапс сильних диктаторів, після яких наступає конфлікт, що затягує невинних чоловіків, жінок та дітей в епічних пропорціях, сіє терор", - підкреслив американський президент.

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини