Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За роботу на Донбасі ОБСЄ удостоїли Премії кайзера Отто

  • 20.09.2015, 08:07
  • 2 232

Організація з безпеки і співпраці в Європі відіграє незамінну роль у питаннях врегулювання криз, за що була удостоєна Премії кайзера Отто, яку вручили в Магдебургу у суботу.

Перераховуючи кризи сьогоднішнього дня на континенті, міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр на церемонії вручення першим назвав ситуацію в Україні і присвятив цій темі велику частину виступу, передає кореспондент Укрінформу.

"Криза в Східній Україні занадто виразно стоїть у нас перед очима. І він показує, як сильно ми якраз сьогодні маємо потребу в ОБСЄ", - заявив Штайнмайєр.

Він відзначив, що протягом короткого часу зуміла розгорнути велику спостережну місію в Україні. Вже рік, як спостерігачі ОБСЄ стежать за виконанням досягнутих у Мінську домовленостей про перемир'я. "Це непросте завдання, не мені вам розповідати", - наголосив міністр, додавши, що процес це трудомісткий, і під час його доводиться боротися з невдачами. "Але ясно одне: я навіть не можу собі уявити, де б ми сьогодні були без ОБСЄ і їхніх мужніх співробітників в цьому конфлікті!" - сказав глава МЗС Німеччини.

Штайнмайєр у Магдебургу також заявив журналістам, що сподівається на підписання 22 вересня угоди про відведення важкого і легкого озброєння, про що домовилися міністри закордонних справ "нормандської четвірки" 12 вересня у Берліні (це належить зробити Тристоронній контактній групі - ред.). Він відзначив, що підтримуване з 1 вересня на Сході України перемир'я "привело до помітного заспокоєння ситуації". Що, втім, "не означає, що усе стало простіше". Складним, за його словами, залишається питання проведення місцевих виборів.

Премія кайзера Отто вручається один раз на два роки, починаючи з 2005 року.

Схожі новини