Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Байден просить світ розділити тягар України

  • 28.04.2015, 14:45
  • 1 414

Віце-президент США звернувся до всього світу допомогти Україні нести тягар війни та її наслідків.

Про це він заявив у відеозверненні до учасників Міжнародної конференції на підтримку України, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Росія окуповує українську землю, посилаючи на Донбас російські війська, найнятих Росією бандитів, російські танки, російські ракети", — зазначив Джозеф Байден.

Російська агресія, за словами Байдена, також спричинила величезну гуманітарну трагедію, через неї 2 мільйони українців були змушені покинути свої домівки. 1,2 мільйона внутрішньо переміщених осіб по всій країні.

"Звертаємося до всього світу допомогти Україні нести цей тягар. Два дні тому ми оголосили про виділення Україні додатково 18 млн доларів гуманітарної допомоги — загалом 43 млн доларів від початку конфлікту. У цілому ми надали близько  450 млн доларів допомоги від початку цього конфлікту, на додаток до 1 млрд доларів довгострокових гарантій минулого року. Рішення про ще  1 млрд доларів довгострокових гарантій буде остаточно ухвалено найближчими днями, і ще 1 млрд доларів — наприкінці цього року, якщо Україна і далі йтиме шляхом реформ".

Укрінформ