Передплата 2024 «Добрий господар»

Повний текст заяви лідерів Великої сімки щодо ситуації в Україні

  • 14.02.2015, 18:57
  • 1 092

Глави семи країн стурбовані сплеском насильства в Дебальцеве і готують відповідні заходи

Лідери країн Великої сімки зробили спільну заяву щодо ситуації в Україні і прийнятим 12 лютого угодами по тогам переговорів у Мінську, передає ЛігаБізнесІнформ.

Нижче — повний текст заяви.

"Ми, глави держав і урядів Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполученого Королівства, США, президент Європейської Ради і президент Єврокомісії, підтримуємо "Комплекс заходів з виконання Мінських угод", прийнятий 12 лютого 2015 в Мінську. Реалізація "Мінського пакету" відкриває шлях до глобального і стійкого розв'язання кризи і миру на сході України.

Тим не менш, G7 як і раніше стурбований ситуацією в Україні, зокрема, сплеску військових дій в районі Дебальцеве, де загони сепаратистів за підтримки Росії перетинають лінії розмежування, затверджені мінському угодами у вересні 2014 року, викликаючи багато чисельні жертви серед мирного населення. Ми вимагаємо, щоб усі сторони суворо дотримувалися положення пакету і почали виконають свої зобов'язання без зволікання, починаючи із запуску режиму припинення вогню 15 лютого. У найближчі дні всі сторони повинні утримуватися від дій, які можуть призвести до зриву режиму припинення вогню. G7 як і раніше готовий вжити відповідних заходів щодо тих, хто порушить "Мінський пакет", і особливо тих, хто не дотримується режиму припинення вогню. Ми засуджуємо незаконну анексію Криму, яка порушує міжнародне право.

G7 підтримує попередню угоду, досягнуту 12 лютого МВФ та урядом України, про нову програму економічних реформ, які будуть підтримуватися за допомогою розширеного кредитування МВФ. Члени G7 закликають рада директорів МВФ якомога швидше розглянути цю програму. Ми маємо намір надати фінансову допомогу Україні. Ця допомога допоможе країні у проведенні амбітних економічних реформ, які вона ініціювала для відновлення зростання та підвищення рівня життя українських громадян. Ми вітаємо прихильність уряду України реалізації цієї програми реформ, верховенства права і демократії".

Схожі новини