Передплата 2024 ВЗ

Канада запроваджує нові санкції проти Росії

  • 26.01.2015, 16:55
  • 1 360

Канада введе додаткові санкції відносно Росії у зв'язку з обстрілом житлового мікрорайону Маріуполя, що привів до численних жертв.

Про це повідомив міністр міжнародної торгівлі Канади Едвард Фаст на брифінгу в понеділок у Києві, передає gazeta.ua.

"У зв'язку з трагедією в Маріуполі Канада прийняла рішення ввести додаткові заходи проти Росії. Ми будемо робити це у співпраці з нашими союзниками — США і країнами ЄС. Ми обурені подіями в Маріуполі і обурені тим, що агресія з боку Росії щодо України триває. ми будемо стояти разом з українцями і надавати всю необхідну підтримку для того, щоб Україна повернулася до мирного життя і стала процвітаючою країною", — сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

Відповідаючи на питання про можливість надання Канадою летального озброєння силам АТО, Фаст сказав, що на сьогодні виявляється лише нелетальна військова підтримка.

"Ми будемо продовжувати діяти в цьому ключі. Про це нас просили українську владу", — підкреслив він.

Нагадаємо, в березні 2014 Канада ввела санкції щодо сімох російських і трьох кримських посадовців, які за твердженням офіційної Оттави, "несуть політичну відповідальність за кризу" в Україні. 29 квітня Канада ввела економічні та візові санкції щодо дев'яти росіян і двох російських банків. У список осіб потрапили перший заступник голови адміністрації президента РФ В'ячеслав Володін, віце-прем'єр уряду РФ Дмитро Козак, директор Федеральної служби охорони Євген Мурів, повпред президента РФ у Криму Олег Белавенцев, депутати Держдуми Олексій Пушков, Олександр Бабаков і Володимир Жириновський, бізнесмени Аркадій і Борис Ротенберг.

Два російських банку, щодо яких Канада ввела санкції — це "Експобанк" і "Росенергобанк". Пізніше в список потрапив і Ощадбанк.

У травні, вересні та грудні Канада ввела додаткові санкції. Вони передбачають заборону на експорт, продаж або постачання певної продукції в Росію і фізичним особам в Росії для її використання при розвідці глибоководних нафтових родовищ і видобутку нафти, розвідці і видобутку нафти в Арктиці, розвідці і видобутку нафти на шельфі. Ці обмеження також передбачають заборону на надання Росії або будь-якій фізичній особі у Росії фінансових, технічних чи інших послуг, пов'язаних із забороненою продукцією.

Українське коріння мають 1,2 млн канадських громадян.

Схожі новини