Передплата 2024 «Добрий господар»

"Підстав для оптимізму після переговорів у Москві немає"

  • 19.11.2014, 12:37
  • 898

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр не бачить підстав для оптимізму після переговорів з Москвою і Києвом з приводу українського конфлікту.

Про це повідомляє Ліга.

"У нинішній ситуації немає підстав для оптимізму", — заявив Штайнмаєр на прес-конференції з російським колегою Сергієм Лавровим після переговорів у Москві. "Якби я був задоволений ситуацією, мене б тут не було", — додав він.

Штайнмаєр став першим високопоставленим представником влади Німеччини, який відвідав Москву за останні місяці.

Обидва міністри підкреслили необхідність дотримуватися Мінських угод, укладених Москвою, Києвом і терористами за посередництва Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Проте розбіжності між ними в ході прес-конференції кидалися в очі: часом обоє відчували дискомфорт.

Лавров заявив, що діалог між сторонами повинен враховувати псевдовибори, проведені терористами 2 листопада всупереч загальнонаціональним парламентським виборам, які відбулися кількома днями раніше та протестам Заходу.

Лавров заявив також, що Росія не збирається "благати" західні країни про зняття санкцій, які згубно впливають на її ослаблену економіку.

Схожі новини