Передплата 2024 «Добра кухня»

ЄС готовий посилити санкції проти Росії

  • 15.11.2014, 12:52
  • 904

Європейський Союз в світлі триваючої кризи в Україні пригрозив Росії посиленням введених санкцій

Про це в суботу, 15 листопада, напередодні відкриття саміту G20 в австралійському Брісбені заявив голова Європейської ради Херман Ван Ромпей. Європейці будуть і далі використовувати всі дипломатичні засоби, включаючи нові санкції, щоб домогтися дозволу конфлікту, пише Dw.de з посиланням на агентство Reuters.

Ван Ромпей також пояснив, що вирішення питання про санкції буде залежати від свіжої оцінки розвитку ситуації на сході України, яка буде вироблена на зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, яка пройде в понеділок, 17 листопада. Голова Європейської ради звинуватив Росію в тому, що вона так і не виконує свої обіцянки і зобов'язання по стабілізації ситуації в Україні. "У Росії все ще є шанс виконати свої зобов'язання, що могло б привести до відкликання санкцій, — пояснив Ромпей. — Але якщо Москва цього не зробить, то ми налаштовані обміркувати додаткові санкції".

Конфлікт в Україні, хоча це і не стоїть на порядку денному, буде однією з тем обговорення на саміті G20. За словами Хермана Ван Ромпея, європейські лідери в неділю, 16 листопада, проведуть зустріч з президентом США Бараком Обамою, щоб обговорити ситуацію в Україні.

За словами генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, який також знаходиться в Брісбені, українська криза, яка нагадує холодну війну в серці Європи, загрожує миру в усьому світі і загрожує економіці.

Схожі новини