Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Баррозу: "Росія не може втручатися у зміст асоціації"

  • 01.10.2014, 17:27
  • 1 019

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу нагадав Президенту Росії Володимиру Путіну, що російська сторона не може втручатися у процес внесення змін до двосторонньої Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це йдеться у підправленому у середу листі Баррозу до Путіна у відповідь на лист останнього від 17 вересня, повідомиляє Укрінформ.

«Користуючись нагодою, я хочу підкреслити, що Угода про асоціацію є двосторонньою. Відтак, у відповідності до міжнародного права, будь-які зміни можуть проводитися на запит однієї із сторін та за згоди іншої, відповідно до передбачуваного у тексті порядку та внутрішніх процедур сторін», — йдеться у листі.

Баррозу також зазначив, що європейська сторона висловлює велике занепокоєнні у зв'язку із прийняттям російським урядом постанови про запровадження нових торгівельних бар'єрів для України, незважаючи на досягнуті 12 вересня домовленості про відтермінування до 1 січня 2016 року запровадження поглибленої і всеохоплюючої ЗВТ між ЄС і Україною.

Баррозу також нагадав на повній відданості Єврокомісії у мирному вирішенні кризової ситуації на сході України та висловив сподівання, що Мінські домовленості будуть виконуватися, включаючи моніторинг за участю ОБСЄ українсько-російського кордону, виведення усіх іноземних угруповань та озброєння з території України.

Схожі новини