Передплата 2024 ВЗ

Постпред США в ООН: "Маска злетіла з Росії"

  • 29.08.2014, 01:01
  • 808

Замість того, щоб почути вимоги міжнародної спільноти, на кожному кроці Росія говорила на цій Раді все, крім правди

Про це заявила під час свого виступу на засіданні Ради безпеки постійний представник США в ООН Саманта Пауер, передає Еспресо.TV.

"Ми не раз заявляли: Росія, зупини конфлікт — Росія не слухає.

Ми говоримо це сьогодні, коли солдати, танки, зенітні установки б'ються разом із сепаратистами, але Росія не слухає. Замість того, щоб почути вимоги міжнародної спільноти, на кожному кроці Росія говорила на цій Раді все, крім правди. Нам потрібно дивитися на дії Росії, а не на слова", — заявила вона.

За словами постпреда США, дії Росії останніми днями були красномовні.

"Президент Путін говорив про припинення кровопролиття, але в той же день супутникові фото показали військові частини на півдні Донецької області, також були затримані російські солдати. Росія сказала, що вони зайшли туди випадково. Росія використовувала системи "Град" проти українських солдат у Новоазовську. Потім вона відправила туди російські сили.

Ми бачимо артилерію, зенітні установки, яких раніше не було на території України. Один із лідерів сепаратистів сказав, що 3-4 тисячі російських солдатів до них приєдналися, потім він сказав, що вони у відпустці, але вони залишаються російськими солдатами і їхня зброя — це не їхня власність. У Росії ховають російських солдат. Проте Росія заявляє, що солдат ніколи не було в Криму і на Донбасі доти, поки не сказала, що ці солдати анексували Крим", — наголосила Саманта Пауер.

Вона додала, що зі свого боку Україна постійно прагне деескалації.

"Президент Порошенко приїхав на зустріч до Мінська. Президент Путін не визнавав, що Росія навчила, озброїла і потім приєдналася до сепаратистів на Сході. Маска злетіла, і Росія показала, що робить на території суверенної держави", — підкреслила постпред США.

Схожі новини