Передплата 2024 ВЗ

До Іспанії хочуть... А як же «Крым наш»?

Рейс «Оренбурзьких авіаліній» Москва-Барселона скасували. Найімовірніше, через санкції ЄС

У московському аеропорту “Шереметьєво” вибухнув скандал: пасажири скасованого рейсу Москва-Барселона авіакомпанії “Оренбурзькі авіалінії” вимагали пояснити, чому нікуди не летять. “Я хочу до Іспанії, у мене відпустка!” — волала одна з пасажирок. При цьому бажання полетіти на відпочинок до “російського” Криму екзальтована жіночка чомусь не виявляла...

З а однією з версій, “Оренбурзькі авіалінії” застопорили саме через Крим. Точніше, через іншу російську авіакомпанію — “Доброльот”. Цей бюджетний авіаперевізник літав виключно з Москви до Сімферополя, тож потрапив під санкції Європейського Союзу — за те, що авіакомпанія “полегшувала інтеграцію Криму до Росії, підриваючи територіальну цілісність Росії”.

Після того, як санкції ЄС почали діяти, цей “Доброльот” припинив діяльність (європейські партнери компанії припинили дію договорів лізингу, техобслуговування і страхування літаків). У “Доброльоті” повідомили, що їхніх пасажирів возитимуть тепер до Сімферополя “Оренбурзькі авіалінії”. Які тепер також потрапили під санкції ЄС.

За іншою версією, “Оренбурзькі авіалінії” стали жертвою банкрутства багатьох російських туристичних компаній. Мовляв, “Ідеал Тур”, туристів якого возили за 24 напрямками “Оренбурзькі авіалінії”, накрився мідним тазом. Тож авіакомпанія, побоюючись невиплат, скасувала свої міжнародні чартерні рейси.

Зараз не можуть повернутися додому з-за кордону близько 30 тисяч російських туристів. Великі турфірми, які вивезли їх на відпочинок, збанкрутували! Готелі між тим вимагають від росіян, що явно “засиділися”, негайно оплатити їхнє понаднормове перебування...

Схожі новини