Передплата 2024 «Добрий господар»

Розвідка США: "Росія надала терористам зенітні ракетні комплекси"

  • 20.07.2014, 15:36
  • 1 024

Розвідка США підтвердила, що саме Росія надала терористам потужні зенітні ракетні комплекси

Нові дані американської розвідки були опубліковані у виданні Wall Street Journal, інформує Радіо Свобода.

Американські посадовці підозрюють, що російська сторона надала терористам кілька систем протиповітряної оборони, доставивши їх "контрабандою" до Східної України, а потім ці системи перевезли назад через кордон до Росії після збиття авіалайнера.

Ці дані збігаються з доказами, які надала Україна, і посилюють звинувачення, що саме Росія була джерелом озброєнь, якими збили цього тижня лайнер "Малайзійських авіаліній", йдеться у статті Wall Street Journal.

Дані розвідок, оголошені силовиками України і США, викривають значно вищий рівень військової співпраці Москви з бойовиками в Україні, ніж усвідомлювали до збиття пасажирського літака. Також тепер стає очевидна складна й детальна координація між російськими військовими і проросійськими бойовиками на сході України, пише видання.

Воно додає, що серед розвідок зміцнюється спільне розуміння: зброєю, яка збила літак рейсом із Амстердама до Куала-Лумпура, була система ППО "Бук М-1".

У статті нагадано, що Москва далі заперечує, що надає збройним сепаратистам важкі озброєння, попри все нові докази, які мають посадовці США.

Схожі новини