Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко пообіцяв діаспорі партнерство

  • 12.06.2014, 16:05
  • 855

На цьому Президент Петро Порошенко наголосив під час зустрічі з президентом Світового Конгресу Українців Євгеном Чолієм та президентом Конгресу Українців Канади Павлом Гродом.

«З новим відліком часу нове керівництво країни бажає предметно змінити свої відносини із закордонним українством», — цитує Главу держави його прес-служба.

Він зазначив, що розвиток відносин із діаспорою потребує виведення їх на якісно новий рівень. «Ставлення до українців за кордоном буде таким, що б вони відчували, що держава вважає їх партнерами у досягненні спільних цілей, що держава потребує їхньої уваги. Ми сьогодні розраховуємо на плідну й конструктивну співпрацю», — зазначив Порошенко.

У свою чергу Євген Чолій зазначив, що Світовий Конгрес Українців так само налаштований на плідну співпрацю з чинною владою. «Ми йдемо до вас із питанням — як Світовий Конгрес Українців і українська діаспора може допомогти в цей час Україні», — сказав він.

Глава держави високо оцінив підтримку української спільноти рідної держави у складні часи. «Ми відчували підтримку закордонних українців в останні місяці. Євромайдан не тільки об'єднав Україну, а й українців у всьому світі», — сказав він.

Говорячи про перспективи розвитку України, Президент наголосив на необхідності створення умов для інвесторів, у тому числі й з української діаспори. Він також підкреслив важливість активізації заходів, спрямованих на подолання корупції. «Але головне зараз — мир і збереження територіальної цілісності держави», — підкреслив Порошенко.

Крім того, він звернув увагу на важливість об’єднання зусиль у напрямку відстоювання інтересів України у світі, проведення потужної інформаційної роботи. «Необхідно створити ефективний механізм взаємодії зі світовим українством у цьому напрямку», — наголосив Президент.

Схожі новини