Передплата 2024 «Добрий господар»

Проти Януковича і Захарченка порушили справу про тиск на главу УПЦ (МП) Володимира

  • 21.05.2014, 17:12
  • 942

Генпрокуратура почала кримінальне провадження стосовно колишнього президента України та інших високопосадовців за фактом незаконного тиску на митрополита Володимира з метою усунення його від управління УПЦ (МП)

Як повідомляє прес-служба ГПУ, в ході перевірки, проведеної за зверненням одного з народних депутатів, встановлено, що митрополит Володимир дотримувався позиції невтручання церкви у політику, чим викликав невдоволення Януковича, який бажав заручитись підтримкою церкви на виборах у 2015 році.

«Після невдалих спроб переконати митрополита Київського і всієї України Володимира відректися від посади, екс-міністр внутрішніх справ України, на виконання вказівки колишнього президента України, організував силами підлеглих йому працівників фізичну ізоляцію Митрополита Олександра, який є особистим секретарем та довіреною особою предстоятеля Київської православної церкви Володимира», — йдеться в повідомленні.

Однією із умов звільнення митрополита Олександра з ізоляції було переконати голову УПЦ (МП) зректися займаної посади, заявили в ГПУ.

За вказаним фактом головне слідче управління Генпрокуратури внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення екс-посадовцями кримінального правопорушення за статтею «перевищення влади або службових повноважень».

Із 24 лютого цього року митрополита Володимира усунули від керівництва УПЦ (МП). Синод церкви постановив, що у зв’язку з хворобою митрополита Володимира посаду місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри обійматиме митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій (Березовський).

Янукович й інші згадані чиновники перебувають у міжнародному розшуку за різними звинуваченнями, зокрема, в масових убивствах людей на Майдані в Києві.

Джерело: Радіо Свобода

Схожі новини